Retete Noi

Salam de biscuiti cu ciocolata

Salam de biscuiti cu ciocolata

Publicata joi, 23 iulie 2015, 12:38
Timp de gatire: 20 minute Complexitate: Usor

Biscuitii se rup in bucati mici si se pun intr-un bol. Intr-o cratita se rupe ciocolata in bucati, peste ea se adauga untul, romul si zaharul, iar la final se toarna laptele. Cratita se pune pe foc ... (mai mult)

Citeste
Faguri

Faguri

Publicata joi, 23 iulie 2015, 12:33
Timp de gatire: 25 minute Complexitate: Usor

Pentru faguri, se pun ouale intr-un bol, peste ele se presara un varf de sare, zaharul, vanilia si uleiul si se mixeaza pana ce devin crema. Se toarna laptele, se adauga amoniacul stins in foarte ... (mai mult)

Citeste
Savarine cu pesmet

Savarine cu pesmet

Publicata joi, 23 iulie 2015, 12:29
Timp de gatire: 50 minute Complexitate: Usor

Se pregateste mai intai aluatul pentru savarine punand intr-un vas albusurile de ou, rom si zaharul si mixandu-se bine pana ce devin o spuma consistenta. Peste albusurile batute se pun pe rand si ... (mai mult)

Citeste
Placinta cu branza si marar

Placinta cu branza si marar

Publicata vineri, 10 iulie 2015, 12:25
Timp de gatire: 65 minute Complexitate: Usor

Pentru aluat se mixeaza galbenusurile impreuna cu smantana si un praf de sare. Peste crema rezultata se adauga in etape faina amestecand mereu, iar cand devine prea consistent, se adauga untul si se ... (mai mult)

Citeste
Placinta cu branza si spanac

Placinta cu branza si spanac

Publicata vineri, 10 iulie 2015, 12:09
Timp de gatire: 75 minute Complexitate: Usor

Verdeata se spala si se toaca marunt. Intr-o tigaie se pun cam 2 linguri de ulei in care se caleste ceapa, iar cand aceasta a devenit aproape rumena, se adauga patrunjelul si mararul tocate tinandu-se... (mai mult)

Citeste
Ciorba de salata cu afumatura

Ciorba de salata cu afumatura

Publicata joi, 9 iulie 2015, 13:55
Timp de gatire: 35 minute Complexitate: Usor

Mai intai se curata, se spala si se toaca marunt legumele si zarzavatul. Afumatura se taie in cubulete, apoi se pune impreuna cu ceapa, morcovul tocat si pastarnacul in oala in care va fierbe ciorba ... (mai mult)

Citeste
Ciorba de salata cu omleta

Ciorba de salata cu omleta

Publicata joi, 9 iulie 2015, 13:29
Timp de gatire: 35 minute Complexitate: Usor

Pentru inceput se curata si se spala legumele si zarzavatul, apoi se toaca nu foarte marunt. Intr-o oala se toarna cam 3 l de apa, se presara putina sare si se pune la fiert. Cand incepe sa fiarba apa... (mai mult)

Citeste
Paste cu vogole

Paste cu vogole

Publicata joi, 9 iulie 2015, 13:24
Timp de gatire: 20 minute Complexitate: Usor

Mai intai se pun pastele la fiert, in apa fierbinte cu un strop de sare. Separat se calesc impreuna, intr-o tigaie cu o lingura de ulei de masline ardeiul si usturoiul tocate marunt. Cand incep sa se ... (mai mult)

Citeste
Tort amandina

Tort amandina

Publicata joi, 9 iulie 2015, 13:16
Timp de gatire: 130 minute Complexitate: Usor

Blatul se prepara mixand ouale impreuna cu zaharul, cacao, un praf de sare si praful de copt, apoi se toarna in etape uleiul, iar la final se adauga, in ploaie, faina. Toate acestea se amesteca bine, ... (mai mult)

Citeste
Prajitura amandina

Prajitura amandina

Publicata joi, 9 iulie 2015, 13:03
Timp de gatire: 200 minute Complexitate: Usor

Pentru inceput se prepara blatul mixand cele 5 oua impreuna cu zaharul si cacao. Treptat se presara faina si praful de copt, amestecand mereu. Se adauga romul si uleiul in etape, iar cand amestecul ... (mai mult)

Citeste
Carnaciori in foietaj

Carnaciori in foietaj

Publicata joi, 9 iulie 2015, 12:54
Timp de gatire: 50 minute Complexitate: Usor

Carnaciorii se taie in bucati de lungimi egale, aproximativ 5-6 cm, castravetii se taie in felii, iar ceapa se taie marunt. Foaia de aluat se taie in patratele egale, apoi in fiecacare patratel de ... (mai mult)

Citeste
Musaca de legume

Musaca de legume

Publicata luni, 22 iunie 2015, 11:32
Timp de gatire: 65 minute Complexitate: Usor

Legumele se spala si se curata bine. Conopida se rupe in bucatele, apoi se fierbe, cam 25 de minute.Cand a fiert suficient se scurge bine din apa si se paseaza cu ajutorul unui blender. Dovleceii se ... (mai mult)

Citeste
Musaca de gulii

Musaca de gulii

Publicata luni, 22 iunie 2015, 11:28
Timp de gatire: 70 minute Complexitate: Usor

Intr-o tigaie se inginge uleiul si se caleste ceapa tocata marunt. Cand aceasta devine transparenta, se pune carnea tocata, se condimenteaza dupa gust si se tine pe foc pana cand tot sosul lasat de ... (mai mult)

Citeste
Cartofi noi la cuptor

Cartofi noi la cuptor

Publicata luni, 15 iunie 2015, 10:51
Timp de gatire: 50 minute Complexitate: Usor

Cartofii se spala si se curata bine, apoi se taie in jumatati si se pun intr-o tava. Peste acestia se toarna cam 2 linguri de ulei, se presara piperul, sarea si usturoiul pisat si se adauga ... (mai mult)

Citeste
Gem de capsuni

Gem de capsuni

Publicata luni, 15 iunie 2015, 10:43
Timp de gatire: 140 minute Complexitate: Usor

Capsunile se spala si se taie in jumatati, apoi se pun intr-o cratita mai mare. Peste ele se adauga zaharul si vanilia. Se porneste focul si se lasa la fiert, pe foc mediu, timp de aproximativ o ora, ... (mai mult)

Citeste

Oops! Momentan smecheria nu functioneaza :))