Retete Noi

Rulouri cu crema de vanilie

Rulouri cu crema de vanilie

Publicata vineri, 24 octombrie 2014, 13:52
Timp de gatire: 65 minute Complexitate: Usor

Mai intai se pregateste aluatul pentru rulouri, punand intr-o cratita zaharul impreuna cu laptele si uleiul si se aseaza pe foc mic. Se amesteca mereu, pentru a spori dizolvarea zaharului, apoi se ... (mai mult)

Citeste
Uscatele

Uscatele

Publicata vineri, 24 octombrie 2014, 13:46
Timp de gatire: 40 minute Complexitate: Usor

Intr-un bol se pun ouale si se mixeaza impreuna cu smantana, zaharul, un praf de sare, praful de copt si zaharul vanilat. Se toarna apoi laptele si se cerne faina, amestecand mereu, pentru a incorpora... (mai mult)

Citeste
Strudel cu prune

Strudel cu prune

Publicata vineri, 24 octombrie 2014, 13:37
Timp de gatire: 100 minute Complexitate: Usor

Aluatul pentru strudel se realizeaza asemenator celui de cozonac, amestecand faina impreuna cu laptele caldut, ouale batute spuma, zaharul, untul moale, uleiul, drojdia dizolvata in putina apa calda ... (mai mult)

Citeste
Prajitura rasturnata cu prune

Prajitura rasturnata cu prune

Publicata vineri, 24 octombrie 2014, 13:28
Timp de gatire: 70 minute Complexitate: Usor

Blatul pentru prajitura se prepara mixand untul ce a stat la temperatura camerei, impreuna cu zaharul si smantana, apoi se adauga ouale, treptat si la final se presara faina si praful de copt, ... (mai mult)

Citeste
Prajitura cu prune si nuci

Prajitura cu prune si nuci

Publicata vineri, 24 octombrie 2014, 13:19
Timp de gatire: 60 minute Complexitate: Usor

Pentru blat, se bat bine ouale impreuna cu zaharul si untul, apoi se adauga faina si un praf de sare si se amesteca bine, pana ce se obtine un aluat moale. Acesta se va intinde intr-o tava tapetata cu... (mai mult)

Citeste
Prajitura cu mere si nuci

Prajitura cu mere si nuci

Publicata vineri, 24 octombrie 2014, 13:07
Timp de gatire: 65 minute Complexitate: Usor

Aluatul pentru prajitura se prepara batand cele 3 oua impreuna cu zaharul, pana ce devin spuma, peste ele se presara un praf de sare, apoi se adauga alternand cate o lingura de ulei si una de lapte, ... (mai mult)

Citeste
Placinta cu dovleac si nuci

Placinta cu dovleac si nuci

Publicata joi, 23 octombrie 2014, 13:55
Timp de gatire: 65 minute Complexitate: Usor

Pentru aluat, se amesteca toate ingredientele si se framanta pana ce rezulta o compozitie tare, apoi se acopera cu o folie de plastic si se tine putin la frigider. Cat timp sta aluatul la rece, se ... (mai mult)

Citeste
Placinta cu dovleac si mere

Placinta cu dovleac si mere

Publicata joi, 23 octombrie 2014, 13:31
Timp de gatire: 55 minute Complexitate: Usor

Mai intai se pun ingredientele pentru aluat, intr-un bol si se amesteca, apoi se framanta compozitia pana ce rezulta un aluat consistent, putin sfaramicios. Odata preparat, aluatul se inveleste intr-o... (mai mult)

Citeste
Zacusca de vinete si ardei

Zacusca de vinete si ardei

Publicata joi, 23 octombrie 2014, 13:18
Timp de gatire: 130 minute Complexitate: Usor

Vinetele si ardeii se pun pe gratar si se coc, apoi se curata de coaja si de seminte si se scurg bine de sucul lasat. Odata ce s-au scurs suficient, se toaca legumele coapte, dar si ceapa. Intr-o ... (mai mult)

Citeste
Dovlecei murati

Dovlecei murati

Publicata joi, 23 octombrie 2014, 13:12
Timp de gatire: 60 minute Complexitate: Usor

Dovleceii se spala bine, se curata de extremitati si se taie cat sa incapa in borcane. Peste ei, in fiecare borcan se presara cate o lingura de sare si una de zahar, apoi boabele de mustar si cele de ... (mai mult)

Citeste
Crostata cu gem

Crostata cu gem

Publicata marti, 26 august 2014, 12:23
Timp de gatire: 45 minute Complexitate: Usor

Intr-un bol se pun cele 3 oua impreuna cu zaharul, apoi se mixeaza pana devin spuma, peste ele se adauga untul, ce a stat la temperatura camerei si se mixeaza in continuare. La final se presara si ... (mai mult)

Citeste
Coltunasi cu carne

Coltunasi cu carne

Publicata marti, 26 august 2014, 12:18
Timp de gatire: 65 minute Complexitate: Usor

Pentru aluat se pun intr-un bol faina, un praf de sare si 3 oua. Se amesteca bine toate, adaugand apa cat sa permita omogenizarea amestecului. Din aluatul obtinut se intinde o foaie subtire, care va ... (mai mult)

Citeste
Coltunasi cu branza

Coltunasi cu branza

Publicata marti, 26 august 2014, 12:10
Timp de gatire: 45 minute Complexitate: Usor

Pentru aluatul de coltunasi, se pun, intr-un bol faina, 2 oua, un praf de sare si putina apa, cat sa permita ingredientelor sa se incorporeze si se framanta bine pana ce rezulta un aluat mai tare, ce ... (mai mult)

Citeste
Zacusca de vinete si gogosari

Zacusca de vinete si gogosari

Publicata sambata, 23 august 2014, 12:23
Timp de gatire: 100 minute Complexitate: Usor

Vinetele, impreuna cu ardeii se coc pe un gratar, apoi se curata de coaja. Vinetele se vor lasa la scurs, iar ardeii se vor taia in cubulete mici. Rosiile se decojesc, se trec prin masina de tocat, ... (mai mult)

Citeste
Zacusca cu ciuperci si vinete

Zacusca cu ciuperci si vinete

Publicata sambata, 23 august 2014, 12:17
Timp de gatire: 90 minute Complexitate: Usor

Mai intai se spala toate legumele, vinetele si ardeii se pun la copt, apoi li se indeparteaza coaja si se toaca marunt. Ceapa, rosiile si ciupercile se dau prin masina de tocat. Intr-un vas incapator ... (mai mult)

Citeste

Oops! Momentan smecheria nu functioneaza :))