Prajitura cu cocos si ciocolata
Ingrediente:
Blat: 6 oua 300 g zahar 40 g cacao 60 g faina 200 g cocos Crema: 250 ml frisca 200 g ciocolata 50 g unt
Mod de preparare:
Intr-un bol se mixeaza galbenusurile celor 6 oua impreuna cu 200 g zahar, se adauga cacao si faina dar si 20 g unt. Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Separat se bat spuma albusurile de ou, impreuna cu zaharul, iar cand s-a obtinut consistenta dorita a spumei se adauga si nuca de cocos. Crema se toarna si ea peste blatul din tava, se intinde uniform, apoi se da tava la cuptor, pentru aproximativ 45 de minute. Intre timp se pune la fiert frisca lichida, care se va amesteca impreuna cu bucatele de ciocolata, mixand mereu, pana cand ciocolata se va topi definitiv. Dupa ce se da de pe foc, peste crema de ciocolata se adauga untul si se incorporeaza, amestecand mereu. Cand s-a copt suficient, se scoate prajitura din cuptor, peste ea se toarna glazura de ciocolata si se intinde intr-un strat uniform, apoi se portioneaza si se aseaza pe un platou, de preferat sa se tina la frigider, inainte de a fi servita.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Prajitura cu foi de napolitana
Se sfarama nuga si se amesteca cu laptele cald si nuca de cocos pentru a forma o pasta. Se pune un strat de napolitana, ... (mai mult)
Citeste -
Negresa cu nuca de cocos
Intr-o cratita, se pune laptele impreuna cu untul, zaharul si cacao. Cand incepe sa fiarba, se stinge focul si se lasa ... (mai mult)
Citeste -
Bilute de ciocolata
Ciocolata se rupe in bucati si se pune intr-un vas, apoi se topeste la bain marin, se toarna esenta de rom, apoi se da ... (mai mult)
Citeste -
Prajitura cu mac si nuca de cocos
Blatul se prepara mixand albusurile impreuna cu zaharul pana devin o spuma tare, peste ele se adauga macul si nuca de ... (mai mult)
Citeste -
Prajitura cu crema de cocos
Blatul se realizeaza separand mai intai galbenusurile de albusuri, albusurile batandu-le cu un praf de sare, pana devin ... (mai mult)
Citeste -
Chec cu cocos
Se bat ouale si se amesteca cu iaurtul de nuca de cocos si uleiul. Se amesteca bine si se adauga faina, praful de copt ... (mai mult)
Citeste