Info Culinar
Afine
Scris pe: 23 octombrie 2014, 09:50Cu arome care variaza de la usor dulce in cazul celor cultivate; si picante sau acrisoare in cazul celor salbatice, afinele sunt pline de elemente nutritive, ce pe langa savoare ofera si beneficii asupra sanatatii. Afinele sunt fructele unui arbust ce apartine familei Ericacee, au forma unui bob rotund, in culori ce variaza de la albastru inchis, ... (mai mult)
CitesteBeneficiile consumului de pepene
Scris pe: 23 septembrie 2014, 15:10Pepenele este fructul ce are un continut extrem de ridicat de apa, aproximativ 92%, oferind miezului o textura suculenta ce o data gustat nu numai ca incanta simturile, dar potoleste si setea. Membru al familiei Cucurbitacee, pepenele verde este inrudit cu pepenele galben, dovleacul si castravetele. Pepenii pot fi de forme diferite fie rotunde, ... (mai mult)
CitesteFructele Goji
Scris pe: 25 august 2014, 14:00Fructe Goji sau Lycium Barbarum sunt considerate cele mai nutritive roade ale Pamantului. Ele fac parte din familia Solonacee din care mai fac parte si legume comune, cum ar fi cartofi, tomate, vinete, ardei. Originar din Muntii Himalaya din Tibet si Mongolia, goji este acum cultivat in multe alte tari.Se pare ca au fost folosite cu mii de ani in ... (mai mult)
CitesteFructele Physalis
Scris pe: 7 iulie 2014, 15:45Avand denumirea stiintifica Physalis peruviana, face parte din familia Solanacee. Physalis este un gen de planta cu flori, nativa din regiunile subtropicale si temperate din America. Acest gen de planta are utilizari atat ornamentale cat si comestibile, in functie de specie, si este cultivat pe scara larga peste tot in lume. Physalis sunt, de ... (mai mult)
CitesteAndive
Scris pe: 17 iunie 2014, 13:40Andiva sau Escarola este o planta cu frunze perene, erbacee, care face parte din familia Asteraceae. Originare din zona mediteraneana, andivele au fost cunoscute inca din antichitate de romani, greci si egipteni. Exista doua soiuri populare - cicoare (cu frunze inguste) si Escarola (cu frunze largi). Cea cu frunza ingusta este mentionata ca de ... (mai mult)
CitesteScoicile Saint Jacques
Scris pe: 5 mai 2014, 18:15Scoica, numita in Franta Coquille Saint-Jacques traieste in apele Oceanului Atlantic si Marea Mediterana. Facand parte din specia Pecten Maximus, aceasta molusca bivalva traieste pe fundul nisipos al apei, la o adancime cuprinsa intre 25 si 75 de metri. Pecten Maximus a fost pescuita inca din antichitate, aceste scoici fiind foarte apreciate la ... (mai mult)
CitesteGuava
Scris pe: 25 aprilie 2014, 16:15Acest fruct tropical apartine familiei Myrtaceae, incluzand mai mult de 3.000 de specii de arbori si arbusti regasiti in toate cele cinci continente, facand parte din aceeasi specie, eucaliptul si cuisoarele. Guava creste in zonele tropicale din America, Asia si Oceania avand mai multe denumiri precum guar, arrayana sau luma. Tarile recunoscute ca ... (mai mult)
CitesteSparanghelul
Scris pe: 17 martie 2014, 17:00Sparanghelul este o planta de gradina perena, care face parte din familia liliaceelor. Desi exista peste 300 de soiuri de sparanghel doar 20 sunt cunoscute a fi comestibile. Sparanghelul, mugurii de sparanghel, sunt adesea considerate legume de lux, apreciate pentru aroma lor si textura suculenta. Originar din partile mediteraneene, sparanghelul ... (mai mult)
CitesteTotul despre nuci
Scris pe: 14 februarie 2014, 13:40Nucile reprezinta modul in care natura ne arata ca lucrurile bune vin in doze mici. O portie de nuci aduce cu sine o cantitate importanta de vitamine, proteine, minerale si grasimi benefice organsmului nostru. Nucile sunt bogate in energie si nutrienti fiind pline de acizi grasi mononesaturati cum ar fi acizii oleic si palmitoleic ei fiind ... (mai mult)
CitesteDespre ghimbir
Scris pe: 20 ianuarie 2014, 13:45Ghimbirul este o radacina de origine orientala, cultivata in principal in China, dar si in India si este un aliment de baza in multe meniuri, iar utilizarea lui devine din ce in ce mai populara in intreaga lume. Este consumat atat ca si ingredient dar si ca adjuvant, cu multiple beneficii pentru sanatate. De-a lungul timpului, ghimbirul a fost ... (mai mult)
CitesteSeminte de canepa
Scris pe: 21 decembrie 2013, 13:35Valoarea nutritiva a semintelor de canepa este foarte cuprinzatoare si unica in comparatie cu alte alimente de origine vegetala. Semintele de canepa sunt alcatuite din proteine, doar in procent de 25 %, dar contin o combinatie exceptionala de 8 aminoacizi esentiali pentru sinteza proteinelor. Contin de asemenea vitamine precum vitamina E si ... (mai mult)
CitesteCeapa un aliment foarte sanatos
Scris pe: 18 decembrie 2013, 13:28Originara din Asia, ceapa se utilizeaza inca din timpurile preistorice, fiind o planta universal utilizata in toate regiunile lumii. Exista mai multe soiuri, dintre care unele sunt deosebit de bogate in antioxidanti . Ceapa face parte din marea familie de Allium si, ca si usturoiul, acesta ofera unele proprietati benefice pentru sanatate. ... (mai mult)
CitesteBeneficiile consumului de avocado
Scris pe: 30 noiembrie 2013, 15:45Avocado este originar din zonele columbiene, fiind folosit drept aliment de baza de catre mayasi, iar in contemporaneitate, a intrat in lista de alimente, fiind cunoscut pentru continutul lor ridicat de calorii. Totusi, avocado detine o serie intreaga de beneficii care il propune drept un aliment sanatos. Iata o serie de avantaje ale consumarii si ... (mai mult)
CitesteBeneficiile consumului de dovleac
Scris pe: 15 noiembrie 2013, 10:31Dovleacul este, probabil, cea mai mare leguma, apartine familiei Cucurbitaceae si este originar din America Centrala, mai exact din Mexic el constituind unul dintre mjloacele de existenta ale celor mai saraci din zona. Astazi dovleacul este consumat in toate partile lumii, cu o prevalenta in unele regiuni în care este ingredientul de baza pentru ... (mai mult)
CitesteDespre anason
Scris pe: 31 octombrie 2013, 17:02Opt petale, sau lenm de santal, anasonul, asa cum il cunoastem cei mai multi dintre noi reprezinta un condiment cu gust usor dulce si picant, foarte cunoscut inca din antichiatate. Astfel, in tarile originare ale anasonului, adica India si China, acesta era considerat un adjuvant si un tratament eficient in tratarea problemelor digestive, in ... (mai mult)
Citeste