Info Culinar

Otetul

Otetul

Scris pe: 25 ianuarie 2013, 13:38

Otetul este un lichid versatil, care este creat din fermentarea etanolului. Ingredientul cheie este acidul acetic, ceea ce ii confera un gust acid, desi pot exista adaosuri de alte tipuri de acid tatric si citric, cum ar fi PH-ul tipic de otet, ce variaza de oriunde de 2 – 3.5, desi cumparat de la magazin, de obicei, acesta masoara 2.4. In ... (mai mult)

Citeste
Fructe si legume cu vitamina C

Fructe si legume cu vitamina C

Scris pe: 23 ianuarie 2013, 18:32

Vitamina C este cea mai importanta si naturala vitamina ce contine cei mai importanti nutrienti. De la prevenirea racelilor si a gripei, refacerea tesutului, a oaselor si a vaselor de sange, pana la stimularea organismului de a sintetiza calciul si alte minerale, vitamina C este ceva ce ne dorim sa putem manca zi de zi. Urmatoarea lista de alimente... (mai mult)

Citeste
Rodii

Rodii

Scris pe: 23 ianuarie 2013, 18:00

Ati mancat vreodata semintele delicioase de rodie sau ati baut suc de rodii? Daca nu, va spunem noi: are un gust minunat si este o gustare racoritoare! Acest fruct, usor ciudat, a avut puteri legendare de secole nenumarate. Persanii cred ca Eva a smuls din pomul cunoasterii din Gradina Edenului o rodie, nu un mar. Egiptenii antici isi ingropau ... (mai mult)

Citeste
Uleiul de masline

Uleiul de masline

Scris pe: 5 noiembrie 2012, 15:17

Pentru popoarele antice italice, maslinul simbolizeaza nu numai fertilitatea oamenilor si a pamantului, ci si pacea si viata senina. Astfel, este usor de inteles de ce aceasta planta a calatorit secole intregi, imbracata intr-o aura de sacralitate. Uleiul produs a fost un aliment esential pe mesele sarace, inca din timpul Romei republicane. In ... (mai mult)

Citeste
Totul despre bucatarie Gourmet

Totul despre bucatarie Gourmet

Scris pe: 5 noiembrie 2012, 15:13

Gourmet este un ideal cultural asociat cu artele culinare ale produselor alimentare si chiar bauturi fine, sau haute cuisine, care se caracterizeaza prin preparate rafinate, chiar elaborate si prezentarii acestora din punct de vedere estetic, mese echilibrate de multe ori destul de bogate. Practicile sale asociate si termenul lung al acestuia, sunt... (mai mult)

Citeste
Importanta fructelor si a legumelor

Importanta fructelor si a legumelor

Scris pe: 5 noiembrie 2012, 15:04

Fructele joaca un rol foarte important in viata noastra. Inainte ca oamenii sa inceapa sa vaneze, culegeau plante ce cresteau pe cont propriu. Deci, inainte ca oamenii sa vaneze si sa fie carnivori, oamenii adunau si consumau legume la prima recoltare, unul dintre darurile minunate ale naturii. Fructele si legumele joaca un rol foarte important in... (mai mult)

Citeste
Importanta ceaiului

Importanta ceaiului

Scris pe: 5 noiembrie 2012, 14:56

Ceaiul este unul dintre darurile pe care natura ni l-a oferit, si are o multime de valori si o importanta medicala foarte ridicata. In afara de faptul ca ceaiul este baut, acesta este folosit si la fabricarea unor medicamente. Ceaiul verde este procesat, testat cu grija si apoi eliberat pentru a fi vandut pe piata. Ceaiul verde are, de asmenea, ... (mai mult)

Citeste
Totul despre ciuperci

Totul despre ciuperci

Scris pe: 5 noiembrie 2012, 14:36

Ce sunt ciupercile? Ciupercile sunt unice. Ele nu sunt nici animale nici plante. Unii oameni le considera plante din diferite motive, dar ele difera de plante deoarece acestea nu dispun de clorofila verde. Din acest motiv, ele sunt plasate intr-un regat al lor “Regatul de ciuperci“. Ceea ce stim cu totii, ciupercile sunt impartite pe grupuri, ... (mai mult)

Citeste

Oops! Momentan smecheria nu functioneaza :))