Info Culinar
Otetul
Scris pe: 25 ianuarie 2013, 13:38Otetul este un lichid versatil, care este creat din fermentarea etanolului. Ingredientul cheie este acidul acetic, ceea ce ii confera un gust acid, desi pot exista adaosuri de alte tipuri de acid tatric si citric, cum ar fi PH-ul tipic de otet, ce variaza de oriunde de 2 – 3.5, desi cumparat de la magazin, de obicei, acesta masoara 2.4. In ... (mai mult)
CitesteFructe si legume cu vitamina C
Scris pe: 23 ianuarie 2013, 18:32Vitamina C este cea mai importanta si naturala vitamina ce contine cei mai importanti nutrienti. De la prevenirea racelilor si a gripei, refacerea tesutului, a oaselor si a vaselor de sange, pana la stimularea organismului de a sintetiza calciul si alte minerale, vitamina C este ceva ce ne dorim sa putem manca zi de zi. Urmatoarea lista de alimente... (mai mult)
CitesteRodii
Scris pe: 23 ianuarie 2013, 18:00Ati mancat vreodata semintele delicioase de rodie sau ati baut suc de rodii? Daca nu, va spunem noi: are un gust minunat si este o gustare racoritoare! Acest fruct, usor ciudat, a avut puteri legendare de secole nenumarate. Persanii cred ca Eva a smuls din pomul cunoasterii din Gradina Edenului o rodie, nu un mar. Egiptenii antici isi ingropau ... (mai mult)
CitesteUleiul de masline
Scris pe: 5 noiembrie 2012, 15:17Pentru popoarele antice italice, maslinul simbolizeaza nu numai fertilitatea oamenilor si a pamantului, ci si pacea si viata senina. Astfel, este usor de inteles de ce aceasta planta a calatorit secole intregi, imbracata intr-o aura de sacralitate. Uleiul produs a fost un aliment esential pe mesele sarace, inca din timpul Romei republicane. In ... (mai mult)
CitesteTotul despre bucatarie Gourmet
Scris pe: 5 noiembrie 2012, 15:13Gourmet este un ideal cultural asociat cu artele culinare ale produselor alimentare si chiar bauturi fine, sau haute cuisine, care se caracterizeaza prin preparate rafinate, chiar elaborate si prezentarii acestora din punct de vedere estetic, mese echilibrate de multe ori destul de bogate. Practicile sale asociate si termenul lung al acestuia, sunt... (mai mult)
CitesteImportanta fructelor si a legumelor
Scris pe: 5 noiembrie 2012, 15:04Fructele joaca un rol foarte important in viata noastra. Inainte ca oamenii sa inceapa sa vaneze, culegeau plante ce cresteau pe cont propriu. Deci, inainte ca oamenii sa vaneze si sa fie carnivori, oamenii adunau si consumau legume la prima recoltare, unul dintre darurile minunate ale naturii. Fructele si legumele joaca un rol foarte important in... (mai mult)
CitesteImportanta ceaiului
Scris pe: 5 noiembrie 2012, 14:56Ceaiul este unul dintre darurile pe care natura ni l-a oferit, si are o multime de valori si o importanta medicala foarte ridicata. In afara de faptul ca ceaiul este baut, acesta este folosit si la fabricarea unor medicamente. Ceaiul verde este procesat, testat cu grija si apoi eliberat pentru a fi vandut pe piata. Ceaiul verde are, de asmenea, ... (mai mult)
CitesteTotul despre ciuperci
Scris pe: 5 noiembrie 2012, 14:36Ce sunt ciupercile? Ciupercile sunt unice. Ele nu sunt nici animale nici plante. Unii oameni le considera plante din diferite motive, dar ele difera de plante deoarece acestea nu dispun de clorofila verde. Din acest motiv, ele sunt plasate intr-un regat al lor “Regatul de ciuperci“. Ceea ce stim cu totii, ciupercile sunt impartite pe grupuri, ... (mai mult)
Citeste