Info Culinar

Importanta fructelor si a legumelor

Foto - Importanta fructelor si a legumelor
Publicat luni, 5 noiembrie 2012, 15:04
Importanta fructelor si a legumelor 5.00 5 2 voturi / pareri

Fructele joaca un rol foarte important in viata noastra. Inainte ca oamenii sa inceapa sa vaneze, culegeau plante ce cresteau pe cont propriu. Deci, inainte ca oamenii sa vaneze si sa fie carnivori, oamenii adunau si consumau legume la prima recoltare, unul dintre darurile minunate ale naturii.

Fructele si legumele joaca un rol foarte important in dezvoltarea noastra si in viata. Spunem de multe ori ca suntem omnivori, deci vom consuma tot felul de alimente.

Deoarece sunt sursa noastra de alimente ecologice, este si o sursa primara de alimente ecologice nemodificate genetic. Daca vei consuma mai multe legume si fructe in loc de carne sau alte alimente procesate, vei trai mai mult si te vei simti mai sanatos si plin de energie.

Fructele va dau mai multa energie decat zaharul sau dulciurile. Acest lucru se datoreaza faptului ca dulciurile care contin zahar, au nevoie de insulina pentru a fi prelucrate. Aceasta nevoie de o cantitate mai mare de insulina va va oferi energie pentru patru sau cinci ore.

De asemenea, daca mananci o multime de dulciuri pe baza de zahar poti ajunge chiar si la diabet zaharat, deoarece ficatul dumneavoastra nu va fi capabil sa produca insulina necesara pentru a procesa dulciurile intr-un timp scurt. Pe de alta parte, fructele ce contin glucoza si fructoza sunt foarte recomandate, si veti avea parte de 12 ore de energie, deoarece acestea sunt procesate mai lent.

De asemenea, fructele si legumele stau in intestin mai mult timp, fara putrezire, astfel organismul poate absorbi orice nutrient, substanta, minerale si vitamenle pe care fructul le are de oferit. Continul ridicat de fibre, este un alt beneficiu al fructelor si-al legumelor. Acestea contin minerale, nutrienti, vitamine, care sunt utile pentru o viata sanatoasa. Daca incercati sa consumati fructe si legume zilnic, veti face in asa fel incat, sa acoperiti toata necesitatea de vitamine si minerale de care corpul tau chiar are nevoie.

Fructele si legumele pot fi de asemenea utilizate in medicina de casa. Usor de facut, usor de utilizat si de succes 100% garantat, si nu in ultimul rand, este si mai ieftin. De asemenea, puteti face deserturi mari si sucuri din fructe si legume proaspete, sunt usor de gatit, usor de digerat si delicioase. Alte beneficii de fructe si legume sunt ca acestea te fac sa arati mai bine, mai tanar ( merele, nucile, strugurii, ciresele ) - ajuta parul si unghiile, ( morcovii ) – ajuta vederea ochilor, ( strugurii ) pentru inima si alte boli, s.a.

Parerile utilizatorilor

Articole asemanatoare

 • Importanta ceaiului

  Importanta ceaiului

  Ceaiul este unul dintre darurile pe care natura ni l-a oferit, si are o multime de valori si o importanta medicala ... (mai mult)

  Citeste
 • Totul despre nuci

  Totul despre nuci

  Nucile reprezinta modul in care natura ne arata ca lucrurile bune vin in doze mici. O portie de nuci aduce cu sine o ... (mai mult)

  Citeste
 • Afine

  Afine

  Cu arome care variaza de la usor dulce in cazul celor cultivate; si picante sau acrisoare in cazul celor salbatice, ... (mai mult)

  Citeste
 • Castravetii

  Castravetii

  Alaturi de tomate, varza si ceapa, castravetii ocupa al patrulea loc in cultivarea legumelor din intreaga lume. Acestia ... (mai mult)

  Citeste
 • Totul despre condimente

  Totul despre condimente

  Necesare pentru a da gust, aroma la felurile de mancare, condimentele sunt ingredientele valoroase pentru preparate din ... (mai mult)

  Citeste
 • Fructe si legume cu vitamina C

  Fructe si legume cu vitamina C

  Vitamina C este cea mai importanta si naturala vitamina ce contine cei mai importanti nutrienti. De la prevenirea ... (mai mult)

  Citeste

Oops! Momentan smecheria nu functioneaza :))