Info Culinar

Castravetii

Foto - Castravetii
Publicat duminica, 27 ianuarie 2013, 14:16
Castravetii 5.00 5 2 voturi / pareri

Alaturi de tomate, varza si ceapa, castravetii ocupa al patrulea loc in cultivarea legumelor din intreaga lume. Acestia sunt serviti pe aproape toate continentele si ii puteti gasi incorporati in toate tipurile de preparate din bucatarie.

Stiintific, castravetii sunt cunoscuti sub numele de sativus Cucumis si apartin familiei botanice impreuna cu pepenii galbeni ( inclusiv pepenele verde ) si nectar ( inclusiv suc de fructe de vara, suc de fructe de iarna, dovlecei si dovleac ). Productia comerciala de castraveti este de obicei impartita in doua tipuri: castraveti feliati ce sunt produsi pentru consum in stare proaspata, si castraveti decapati, ce sunt produsi pentru prelucrarea in cele din urma in muraturi. Castravetii pentru consumul in stare proaspata sunt mai mari si au piei groase, pe cand cei pentru decapare sunt de obicei mai mici si au coaja mai subtire.

Ce este nou si benefic?

Cercetatorii au fost mult timp familiarizati cu prezenta polifenolilor din plante unice numite lignani, iar aceste substante benefice sanatatii, au fost studiate pe larg in legume crucifere ( broccoli sau varza cum ar fi ) si legume Allium ( cum ar fi ceapa sau usturoiul ). Studii recente, au inceput sa acorde mai multa atentie continului lignan in alte legume, inclusiv in castraveti. Castravetii sunt acum cunoscuti datorita continutului lor de lariciresinol, pinoresinol si secoisolariciresinor ce sunt trei lignani, care au o istorie puternica de cercetare in legatura cu un risc redus de boli cardiovasculare, precum si mai multe tipuri de cancer, inclusiv cancer mamar, uterin, ovarian, si cancer de prostata.

Este foarte probabil ca, fitonutrientii din castravete sa joace un rol important in furnizarea acestor beneficii de antioxidare si anti-inflamatori, sprijinirea sanatatii alaturi de antioxidant si nutrienti conventionali, inclusiv vitamina C, beta caroten, mangan. Ca un membru al familiei Cucurbitaceae de plante, castravetii sunt o sursa bogata de fitonutrienti triterpenici numit cucurbitancis ce contine vitamina A, B, C, D si E. Ele au obiectivul de cercetare activa si in curs de desfasurare pentru a determina amploarea si natura lor de propietati anti-cancer. Oamenii de stiinta au stabilit ca deja mai multe cai diferite de semnalizare ( de exemplu Jak-Stat si cai Mapk ) necesare pentru dezvoltarea celulelor de cancer si de supravietuire, poate fi blocat prin activitatea de cucurbitacins. Ne asteptam sa vedem studiile umane care confirma beneficiile anti-cancer de castraveti in dieta de zi cu zi.

Parerile utilizatorilor

Articole asemanatoare

Nu sunt articole asemanatoare!

Oops! Momentan smecheria nu functioneaza :))