Info Culinar
Fructele Goji
Fructe Goji sau Lycium Barbarum sunt considerate cele mai nutritive roade ale Pamantului. Ele fac parte din familia Solonacee din care mai fac parte si legume comune, cum ar fi cartofi, tomate, vinete, ardei. Originar din Muntii Himalaya din Tibet si Mongolia, goji este acum cultivat in multe alte tari.Se pare ca au fost folosite cu mii de ani in urma in Tibet si China, atat ca ingredient culinar si ca medicament.
Unic printre fructe, deoarece acesta contine toti aminoacizii esentiali, fructele de padure goji au, de asemenea, cea mai mare concentratie de proteine fata de orice alt fruct. Ele sunt pline de vitamina C, contin mai multe carotenoide decat orice alte produse alimentare, au 21 de minerale, si sunt bogate in fibre. Cu o cantitate de fier de 15 de ori mai mare decat cea regasita in spanac, mai contine calciu, zinc, seleniu si multe alte minerale importante.
Nu exista nicio indoiala ca micile boabe goji sunt un centru de putere nutritivÄ. Acest super fruct uimitor contine, de asemenea, compusi anti-inflamatorii, anti-bacterieni si anti-fungici naturali. Proprietatile lor antioxidante puternice, dar si prezenta polizaharidelor ajuta la stimularea sistemului imunitar. Nu este de mirare atunci, ca in medicina traditionala chineza ele sunt renumite pentru a creste rezistenta si longevitatea. In medicina traditionala chineza, goji se spune sa actioneza asupra rinichilor si ficatului, dar sunt considerate remdii pentru hipertensiune, scaderea colesterolului, dar si pentru pevenirea cancerului.
Goji sunt cel mai adesea consumate crude, ceai sau ca ingredient in supe. Totusi goji se regasesc de obicei in forma uscata si de multe ori este consumat impreuna cu amestecuri de cereale, salate sau lactate, la micul dejun.
Parerile utilizatorilor
Articole asemanatoare
-
Importanta fructelor si a legumelor
Fructele joaca un rol foarte important in viata noastra. Inainte ca oamenii sa inceapa sa vaneze, culegeau plante ce ... (mai mult)
Citeste -
Fructele Physalis
Avand denumirea stiintifica Physalis peruviana, face parte din familia Solanacee. Physalis este un gen de planta cu ... (mai mult)
Citeste -
Beneficiile consumului de pepene
Pepenele este fructul ce are un continut extrem de ridicat de apa, aproximativ 92%, oferind miezului o textura suculenta... (mai mult)
Citeste