Info Culinar
Fructe si legume cu vitamina C
Vitamina C este cea mai importanta si naturala vitamina ce contine cei mai importanti nutrienti. De la prevenirea racelilor si a gripei, refacerea tesutului, a oaselor si a vaselor de sange, pana la stimularea organismului de a sintetiza calciul si alte minerale, vitamina C este ceva ce ne dorim sa putem manca zi de zi. Urmatoarea lista de alimente bogate in vitamina C, ne va ajuta sa invatam cum s-o includem in meniurile noastre zilnice ca si nutrient esential.
Capsune: una dintre cele mai gustoase si sanatoase fructe de padure de pe planeta, capsunile sunt extrem de bogate in vitamina C. Capsunile nu sunt doar o vitamina C ca si aliment, ci cu toate acestea, ele sunt, de asemenea, bogate in fibre si antioxidanti responsabili pentru reducerea stresului oxidativ si protejarea inimii de la excesul de colesterol. Doar o portie detine aproximativ jumatate din nevoile de zi cu zi de vitamina C.
Ciresele: fructe mici si rosii, care sunt ambalate cu vitamina C. De fapt, aceastea detin aproximativ de 65 de ori cantitatea de vitamina C necesara si recomandata.
Coacaze negre: cu o profunda nuanta de violet inchis, este usor de imaginat ca acest fruct ar fi ridicat in vitamina C. Coacazele negre, detin in jurul valorii de 180mg/portie, precum si o multime de potasiu, fier, vitamina B5 si fitochimicale.
Kiwi: original din Noua Zeelanda, ar putea sa va surprinda sa aflati ca acest fruct mic luminos si verde, are mai multa vitamina C decat o portocala. Sunt, de asemenea, bogati in flavonoide si are la fel de mult potasiu ca si o banana.
Ardei: ardeii sunt un alt aliment bogat in vitamina C, precum si beta-caroten. De fapt, aceste legume colorate au fost studiate pentru beneficiile lor pentru sanatate cardio-protectoare, si a fost, de asemenea demonstrat faptul ca previn cataracta, formarea cheagurilor de sange si poate ajuta la reducerea atacurilor de cord si accidente vasculare. O jumatate de cana de ardei rosu crud, detine mai mult de 140mg de vitamina C.
Pepenele: pepenele verde este o alta mare sursa de vitamina C, o portie va da 112% din nevoile de zi cu zi.
Broccoli: indiferent daca ii mancati cruzi sau fierti, niciodata nu veti da gres cu ei. De fapt, in plus fata de beneficiile sale dense cu multi-nutrienti si fibros, o portie de broccoli are peste 90mg de vitamina C. Este de asemenea una dintre cele mai bune alimente pentru dezintoxicare si este recomandat in diete.
Rosiile: incercati sa folositi rosii uscate la soare, deoarece sunt deosebit de concentrate cu acest nutrient essential vitamina C. Doar o portie de 100 de grame detine mai mult de 100mg de vitamina C. Acest lucru este egal cu 170% din nevoile noastre de zi cu zi.
Ierburile proaspete: multe ierburi proaspete, cum ar fi coriandru, arpagic, cimbru, busuioc si patrunjel sunt bogate in vitamina C. Cumpara cateva ierburi pentru fiecare masa. De fapt, doar o ceasca de patrunjel proaspat are peste 130mg de vitamina C. Si cimbru, vine in primul rand, cu 160mg intr-o singura ceasca.
Alte fructe si legume bogate in vitamina C sunt: citricele, guava, varza de bruxelles, papaya, spanacul.
Parerile utilizatorilor
Articole asemanatoare
-
Castravetii
Alaturi de tomate, varza si ceapa, castravetii ocupa al patrulea loc in cultivarea legumelor din intreaga lume. Acestia ... (mai mult)
Citeste -
Importanta fructelor si a legumelor
Fructele joaca un rol foarte important in viata noastra. Inainte ca oamenii sa inceapa sa vaneze, culegeau plante ce ... (mai mult)
Citeste -
Fructele Goji
Fructe Goji sau Lycium Barbarum sunt considerate cele mai nutritive roade ale Pamantului. Ele fac parte din familia ... (mai mult)
Citeste -
Ceapa un aliment foarte sanatos
Originara din Asia, ceapa se utilizeaza inca din timpurile preistorice, fiind o planta universal utilizata in toate ... (mai mult)
Citeste