Info Culinar

Totul despre condimente

Foto - Totul despre condimente
Publicat vineri, 21 iunie 2013, 10:23
Totul despre condimente 5.00 5 1 vot / pareri

Necesare pentru a da gust, aroma la felurile de mancare, condimentele sunt ingredientele valoroase pentru preparate din bucataria traditionala si autentica ideale pentru sporirea aromelor si pentru reducerea consumului de sare!

Foarte des, condimentele sunt confundate cu aromele! Condimentele sunt substante obtinute din anumite soiuri de plante aromatice, cea mai mare parte provenind din tarile tropicale; aceste piese sunt folosite in functie de tipul de condiment pe care doriti sa-l obtineti: cortexul (pentru scortisoara), stigmate (pentru sofran) si semintele (pentru piper).

Aromele, de asemenea sunt considerate plante sau legume, cultivate in gradini, dar consumate primavara si vara. Insa, pot fi gasite si in sere, de exemplu: busuioc, coriandru, tarhon, patrunjel, rozmarin, salvie si cimbru.

In conservarea alimentelor, scopul utilizarii ierburilor si condimentelor este de a impiedica proliferarea florei bacteriene si sa nu devina rancede.

Condimentele pot fi gasite pe piata sub diverse forme:

-intact: plante a caror aroma se pastreaza mult timp;

-sub forma de praf: sunt cele mai practice, dar dezavantajul este ca isi pierd repede aroma;

-paste: sunt utilizate pentru a mentine mai mult timp aroma, dar sunt destul de perisabile;

-extras: sintetice, mirosul este excesiv de ascutit;

Plantele si ierburile pot fi pastrate si in congelator, nu inainte de a fi spalate! Acestea se impacheteaza intr-o bucata de aluminiu si se pun in congelator la pastrare.

Busuiocul, patrunjelul si cimbrul se preteaza bine la acest tratament, care ne va permite sa avem, in orice moment al anului, aroma perfecta!

Este esential ca frunzele sa fie complet uscate inainte de a fi puse in congelator, iar rezultatul va fi excelent!

Adesea, ierburile sunt amestecate pentru a da gust mai bogat supelor, tocanitelor si fripturilor:

-garni buchet ('o gramada' de ierburi legate cu o sfoara de bucatarie foarte subtire): de obicei, buchetul este compus din patrunjel, o crenguta de cimbru si o frunza de dafin;

-berber (compus din 15 condimente, inclusiv ghimbir, coriandru, nucsoara, un varf de cutit de cuisoare, scortisoara, piper negru si mult ardei iute): un amestec picant utilizat in Etiopia pentru prepararea supelor, tocanelor si legumelor cu carne;

-curry: chiar si acesta este un amestec de condimente, venit tocmai din Extremul Orient si folosit la preparatele umede;

Puteti folosi, de asemenea, amestecuri de ierburi uscate, foarte usor de gasit in supermarketuri, pentru peste si carne la gratar!

Parerile utilizatorilor

Articole asemanatoare

  • Totul despre bucatarie Gourmet

    Totul despre bucatarie Gourmet

    Gourmet este un ideal cultural asociat cu artele culinare ale produselor alimentare si chiar bauturi fine, sau haute ... (mai mult)

    Citeste
  • Totul despre ciuperci

    Totul despre ciuperci

    Ce sunt ciupercile? Ciupercile sunt unice. Ele nu sunt nici animale nici plante. Unii oameni le considera plante din ... (mai mult)

    Citeste
  • Totul despre fenicul

    Totul despre fenicul

    Feniculul este originar din coasta Mediteranei din sudul Europei. Acesta creste in locurile necultivate in apropierea ... (mai mult)

    Citeste
  • Seminte de canepa

    Seminte de canepa

    Valoarea nutritiva a semintelor de canepa este foarte cuprinzatoare si unica in comparatie cu alte alimente de origine ... (mai mult)

    Citeste
  • Totul despre caviar

    Totul despre caviar

    Caviarul este considerat o delicatesa la nivel mondial si foarte dorit de gurmanzi, constituind unul dintre simbolurile ... (mai mult)

    Citeste
  • Totul despre nuci

    Totul despre nuci

    Nucile reprezinta modul in care natura ne arata ca lucrurile bune vin in doze mici. O portie de nuci aduce cu sine o ... (mai mult)

    Citeste

Oops! Momentan smecheria nu functioneaza :))