Info Culinar

Totul despre caviar

Foto - Totul despre caviar
Publicat marti, 26 martie 2013, 13:59
Totul despre caviar 5.00 5 1 vot / pareri

Caviarul este considerat o delicatesa la nivel mondial si foarte dorit de gurmanzi, constituind unul dintre simbolurile de preparate din bucataria traditionala sofisticata!

Desi este un aliment cunoscut din Renasterea Tarzie, Charles Ritz ii confera caviarului statutul de incantare gastronomica!

Caviarul autentic necesita un ritual la fel de sofisticat ca imaginea sa. Trebuie scos cu 15 minute inainte de servire si o portie are aproximativ 30-50 grame de persoana si poate fi servit cu vin spumant sau vodka!

Tipurile de caviar sunt:

Beluga - un peste care poate creste pana la 6 metri lungime si cantareste 1400 kg. Greutatea lor medie este intre 40-300 kg si poate ajunge pana la varsta de 140 de ani, iar cantitatea de caviar obtinuta corespunde cu 15% din greutatea sa! Acesta este cel mai bun caviar, desigur si cel mai scump! Are textura moale, untoasa, iar culoarea variaza de la gri deschis la gri inchis aproape transparenta.

Osetra - ajunge pana la 2 metri lungime, cantareste 100 kg si poate atinge varsta de 60 de ani. Acesta este caracterizat prin aroma sa de nuca si iod, cu textura foarte ferma. Culoarea sa este impartita in: gri inchis la gri-verde (Osetra caviar) si intunecat chihlimbar, aproape translucid (Imperial Osetra caviar). Nu exista nici o diferenta de gust, doar la pret! Osetra Imperial nu ajunge la 1% din productia totala, de aceea este considerata o raritate!

Pastruga - poate atinge 1,5 metri si are o greutate de 30-40 kg. Varsta lor medie este de 30 de ani. Este cel mai ieftin dintre toate cele 4 tipuri, dar asta nu inseamna ca este mai slab la gust. Ouale lor sunt mici (aproximativ intre 2 si 2,5 mm).

Almas - inseamna Diamant in rusa, acesta provine de la caviarul Beluga (se manifesta in absenta melaninei care reprezinta o substanta chimica responsabila pentru o culoare normala) si este extrem de rar. Culoarea sa este galben pal, aproape transparent. Neted si cu un gust elegant, acesta este ambalat in cutii de 24 de karate aur!

Datorita gustului rafinat, caviarul a castigat popularitatea de care se bucura din plin, dincolo de pretul sau!

Caviarul este un aliment energetic, contine 2800 de calorii / 100 grame. De asemenea, este bogat in proteine, grasimi, minerale si vitamine.

Conservarea acestuia este delicata. Dupa deschiderea pachetului, acesta trebuie pastrat numai la rece! Cand expira, acesta isi schimba culoarea si gustul! In cazul in care nu ati inceput pachetul, trebuie sa fie pastrat la frigider la o temperatura cuprinsa intre 0 si 4 grade Celsius pentru o perioada de maxim 8 luni.

Cel mai simplu mod de a servi caviarul este pe bucati de paine, fara niciun ingredient suplimentar. Il puteti servi, de asemenea, impreuna cu unt, stridii, lamaie, legume sau oua fierte!

Caviarul a fost intotdeauna insotit de sampanie, probabil pentru ca amandoua sunt produse de lux. Cu toate acestea, treptat, si-a extins lista de bauturi recomandate: vodka, vin rece, in special vin alb!

Parerile utilizatorilor

Articole asemanatoare

  • Totul despre bucatarie Gourmet

    Totul despre bucatarie Gourmet

    Gourmet este un ideal cultural asociat cu artele culinare ale produselor alimentare si chiar bauturi fine, sau haute ... (mai mult)

    Citeste
  • Totul despre fenicul

    Totul despre fenicul

    Feniculul este originar din coasta Mediteranei din sudul Europei. Acesta creste in locurile necultivate in apropierea ... (mai mult)

    Citeste
  • Totul despre ciuperci

    Totul despre ciuperci

    Ce sunt ciupercile? Ciupercile sunt unice. Ele nu sunt nici animale nici plante. Unii oameni le considera plante din ... (mai mult)

    Citeste
  • Totul despre condimente

    Totul despre condimente

    Necesare pentru a da gust, aroma la felurile de mancare, condimentele sunt ingredientele valoroase pentru preparate din ... (mai mult)

    Citeste
  • Totul despre nuci

    Totul despre nuci

    Nucile reprezinta modul in care natura ne arata ca lucrurile bune vin in doze mici. O portie de nuci aduce cu sine o ... (mai mult)

    Citeste
  • Despre anason

    Despre anason

    Opt petale, sau lenm de santal, anasonul, asa cum il cunoastem cei mai multi dintre noi reprezinta un condiment cu gust ... (mai mult)

    Citeste

Oops! Momentan smecheria nu functioneaza :))