Info Culinar

Despre anason

Foto - Despre anason
Publicat joi, 31 octombrie 2013, 17:02
Despre anason 5.00 5 1 vot / pareri

Opt petale, sau lenm de santal, anasonul, asa cum il cunoastem cei mai multi dintre noi reprezinta un condiment cu gust usor dulce si picant, foarte cunoscut inca din antichiatate. Astfel, in tarile originare ale anasonului, adica India si China, acesta era considerat un adjuvant si un tratament eficient in tratarea problemelor digestive, in special in crampele abdominale.

Infuzia de anason reprezenta remediul sigur pentru acest tip de probleme. Pana si romanii il utilizau in gastronomia imperiala, de regula erau preparate un fel de fursecuri ce erau servite la sfarsitul mesei, pentru a prevenii indigestia imparatilor.

In Europa, abia din secolul VIII, s-au descoperit beneficiile anasonului, fiind utilizat ca si tratament atat in sistemul digestiv, dar si respirator, avand efect antiseptic.

Sub denumirea sa stiintifica "Pimpinella anisum", anasonul face parte din familia plantelor aromatice, ce este astazi utilizat ca si condiment in bucatariile din toate zonele lumii, dar este integrat si in randul tratamentelor homeopatice, pentru caliatile sale.

Este cunoscut faptul ca proaspetele mamici sunt indemnate de a consuma seminte de anason, in scopul stimulari producerii de lapte, si chiar se spune ca ar conferi si un gust mai dulce laptelui matern.

Tot o data, anasonul are efect asupra tusei productive, dar si efect calmant, un ceai de anason reduce starea de agitatie si ofera un somn mai bun.

In bucatarie, gastronomiei asiatice ii este spacifica utilizarea sa, dar notorietatea ii este extinsa la nivelul intregii lumi gastrnomice. Anasonul, ca si condiment este ultilizat de la diferite mancaruri si fripturi, la dulciuri fine, bomboane de ciocolata, dar si bauturi.

Parerile utilizatorilor

Articole asemanatoare

  • Totul despre bucatarie Gourmet

    Totul despre bucatarie Gourmet

    Gourmet este un ideal cultural asociat cu artele culinare ale produselor alimentare si chiar bauturi fine, sau haute ... (mai mult)

    Citeste
  • Totul despre fenicul

    Totul despre fenicul

    Feniculul este originar din coasta Mediteranei din sudul Europei. Acesta creste in locurile necultivate in apropierea ... (mai mult)

    Citeste
  • Despre cartofii mov

    Despre cartofii mov

    Cartofii mov sunt un tip de cartofi populari in America de Sud, cu originile lor din Peru si Bolivia. Acesti cartofi au ... (mai mult)

    Citeste
  • Totul despre ciuperci

    Totul despre ciuperci

    Ce sunt ciupercile? Ciupercile sunt unice. Ele nu sunt nici animale nici plante. Unii oameni le considera plante din ... (mai mult)

    Citeste
  • Totul despre condimente

    Totul despre condimente

    Necesare pentru a da gust, aroma la felurile de mancare, condimentele sunt ingredientele valoroase pentru preparate din ... (mai mult)

    Citeste
  • Totul despre caviar

    Totul despre caviar

    Caviarul este considerat o delicatesa la nivel mondial si foarte dorit de gurmanzi, constituind unul dintre simbolurile ... (mai mult)

    Citeste

Oops! Momentan smecheria nu functioneaza :))