Info Culinar

Totul despre fenicul

Foto - Totul despre fenicul
Publicat joi, 20 iunie 2013, 14:27
Totul despre fenicul 5.00 5 1 vot / pareri

Feniculul este originar din coasta Mediteranei din sudul Europei. Acesta creste in locurile necultivate in apropierea marii sau pe marginea drumului. Este un bun ingredient in supe si mancaruri sanatoase. Semintele sale sunt foarte apreciate in bucataria Orientului Mijlociu si in India.

Feniculul este unul dintre legumele cele mai ornamentale, ideal pentru a fi cultivat pe marginea gradinii ca un gard viu.

Feniculul este bogat in flavonoide care stimuleaza secretia de estrogen, prin urmare, utilizarea sa pentru ceai poate stimula cresterea sanilor. Mai mult decat atat, acesta nu prezinta reactii adverse sau contraindicatii. Astfel, o infuzie din aceasta planta poate fi cea mai buna optiune.

Feniculul este combinat cu o serie de mancaruri cum ar fi: placinte, paine, prajituri si peste (macrou, hering, somon).

Tulpinile tocate si frunzele sunt folosite precum legumele si verdeturile.

Bulbul este folosit ca ingredient in multe retete, acesta ofera o aroma deosebita!

Feniculul actioneaza eficient asupra durerilor de ochi si de urechi, are efect calmant pentru dinti, tuse si astm.

Acesta ajuta si la nivel intestinal, este antispastic, diminueaza durerile de colon si stomac.

Nu numai atat, feniculul este ideal si pentru producerea de lapte la femeile care au probleme cu sanii si nu pot alapta.

Ca si alte plante, feniculul contine un aport redus de energie, dar este bogat in carbohidrati si fibre, fiind ideal in dieta pentru pierderea in greutate!

Feniculul ofera organismului capacitatea de a echilibra functiile sistemului digestiv.

Parerile utilizatorilor

Articole asemanatoare

  • Totul despre bucatarie Gourmet

    Totul despre bucatarie Gourmet

    Gourmet este un ideal cultural asociat cu artele culinare ale produselor alimentare si chiar bauturi fine, sau haute ... (mai mult)

    Citeste
  • Totul despre ciuperci

    Totul despre ciuperci

    Ce sunt ciupercile? Ciupercile sunt unice. Ele nu sunt nici animale nici plante. Unii oameni le considera plante din ... (mai mult)

    Citeste
  • Totul despre condimente

    Totul despre condimente

    Necesare pentru a da gust, aroma la felurile de mancare, condimentele sunt ingredientele valoroase pentru preparate din ... (mai mult)

    Citeste
  • Totul despre caviar

    Totul despre caviar

    Caviarul este considerat o delicatesa la nivel mondial si foarte dorit de gurmanzi, constituind unul dintre simbolurile ... (mai mult)

    Citeste
  • Totul despre nuci

    Totul despre nuci

    Nucile reprezinta modul in care natura ne arata ca lucrurile bune vin in doze mici. O portie de nuci aduce cu sine o ... (mai mult)

    Citeste
  • Despre anason

    Despre anason

    Opt petale, sau lenm de santal, anasonul, asa cum il cunoastem cei mai multi dintre noi reprezinta un condiment cu gust ... (mai mult)

    Citeste

Oops! Momentan smecheria nu functioneaza :))