Info Culinar

Despre cartofii mov

Foto - Despre cartofii mov
Publicat luni, 25 februarie 2013, 15:54
Despre cartofii mov 5.00 5 1 vot / pareri

Cartofii mov sunt un tip de cartofi populari in America de Sud, cu originile lor din Peru si Bolivia. Acesti cartofi au multe utilizari si o culoare izbitoare violet, care poate lumina orice fel de mancare. Pe langa adaugarea de culoare la masa ta, acesti cartofi pot fi benefici pentru sanatatea dumneavoastra, datorita abundentei lor de antioxidanti.

Acesti cartofi au de cele mai multe ori dimensiunea unei mingi de golf, desi daca se lasa sa ajunga la maturitatea deplina se poate ajunge la o forma alungita mai mare. Cartofii mov sunt disponibili pe tot parcursul anului si sunt foarte bogati in amidon, cu o aroma usoara de alune de pamant.

O jumatate de cartof mov contine 70 de calorii, 15 grame de carbohidrati, 1 gram de fibre, 2 grame de proteine ​​si grasimi nu. Antocianinei este un pigment care creeaza culoarea violet in cartofi si, de asemenea, actioneaza ca un antioxidant. Toti cartofii sunt in mod natural bogati in potasiu, care ajuta la reglarea tensiunii arteriale, dar antioxidantii suplimentari din cartofii mov ii face chiar mai eficienti decat alte soiuri de cartofi. Un studiu realizat in USA in randul participantilor supraponderali care sufera de hipertensiune arteriala, care au consumat 5-6 cartofi mov de doua ori pe zi timp de o luna, arata ca tensiuniea arteriala a fost redusa cu o medie de 4%. Acesti antioxidanti intaresc, de asemenea, sistemul imunitar si poate ajuta la prevenirea anumitor boli de inima si cancer.

Cartofii mov pot fi prajiti sau fierti. Ei se combina bine cu cimbru, usturoi, carne de porc, carne de pasare, atat branza cat si alte legume bogate in amidon, cum ar fi porumb si fasole pastai si, bineinteles, salata verde. Preparatele culinare cu cartofi mov au un gust delicios, nu numai culoare!

Parerile utilizatorilor

Articole asemanatoare

  • Totul despre bucatarie Gourmet

    Totul despre bucatarie Gourmet

    Gourmet este un ideal cultural asociat cu artele culinare ale produselor alimentare si chiar bauturi fine, sau haute ... (mai mult)

    Citeste
  • Totul despre fenicul

    Totul despre fenicul

    Feniculul este originar din coasta Mediteranei din sudul Europei. Acesta creste in locurile necultivate in apropierea ... (mai mult)

    Citeste
  • Despre anason

    Despre anason

    Opt petale, sau lenm de santal, anasonul, asa cum il cunoastem cei mai multi dintre noi reprezinta un condiment cu gust ... (mai mult)

    Citeste
  • Totul despre ciuperci

    Totul despre ciuperci

    Ce sunt ciupercile? Ciupercile sunt unice. Ele nu sunt nici animale nici plante. Unii oameni le considera plante din ... (mai mult)

    Citeste
  • Totul despre condimente

    Totul despre condimente

    Necesare pentru a da gust, aroma la felurile de mancare, condimentele sunt ingredientele valoroase pentru preparate din ... (mai mult)

    Citeste
  • Totul despre caviar

    Totul despre caviar

    Caviarul este considerat o delicatesa la nivel mondial si foarte dorit de gurmanzi, constituind unul dintre simbolurile ... (mai mult)

    Citeste

Oops! Momentan smecheria nu functioneaza :))