Info Culinar

Totul despre ciuperci

Foto - Totul despre ciuperci
Publicat luni, 5 noiembrie 2012, 14:36
Totul despre ciuperci 5.00 5 1 vot / pareri

Ce sunt ciupercile?

Ciupercile sunt unice. Ele nu sunt nici animale nici plante. Unii oameni le considera plante din diferite motive, dar ele difera de plante deoarece acestea nu dispun de clorofila verde. Din acest motiv, ele sunt plasate intr-un regat al lor “Regatul de ciuperci“.

Ceea ce stim cu totii, ciupercile sunt impartite pe grupuri, in functie de structura organelor de fructe si diverse macro si microscopice caracteristici.

Din pacate, ciupercile sunt lucruri foarte delicate, care nu dureaza, iar unele au o durata de viata mai mult de o zi, altele pot supravietui o saptamana, iar un grup de ciuperci dure poate dura luni, dar acestea au o textura lemnoasa dur.

Ciupercile sunt, de asemenea, o sursa buna de riboflavin si niacin si nu contin grasimi sau cholesterol.

Lichidul folosit pentru reconstitutia ciupercilor uscate, este folosit si ca ingredient pentru supe, tocanite. Strecurati lichidul printr-o grosime dubla de tifon sau un prosop curat, de hartie neimprimata inainte de a-l utiliza.

Pulberea de ciuperci poate fi facuta cu usurinta prin macinarea ciupercilor uscate intr-o masina de macinat condimente sau cafea, blender. Utilizati pulberea de ciuperci pentru a da gust supelor, tocanitelor, sosurilor. Nu uitati sa evitati vasele de aluminiu atunci cand gatiti ciuperci multicolore. Aluminiul va decolora ciupercile.

Deoarece ciupercile contin multa apa, nu este nevoie de lichide suplimentare atunci cand le gatiti in cuptorul cu microunde. Nu acoperiti.

Selectia ciupercilor

Daca preferam niste ciuperci comune, atunci cand le cumparam , e bine sa le urmarim cu atentie ca acestea sa aibe o textura ferma si chiar de culoare, cu capace bine inchise. In cazul in care sunt afisate branhii, este o indicatie de varsta, si sunt, probabil trecutul lor prim. Ciupercile decolorate, rupte, deterioarate, cu pete moale, ar trebui evitate.

Cum pastram ciupercile

Le magazinam in frigider in cazul in care acestea pot beneficia de circulatia aerului rece. Pastratile partial acoperite pentru a impiedica uscarea, dar niciodata sa nu pastrati ciuperci ambalate fara aerisire. Pungile de hartie sunt o alternative buna de stocare. Cele mai multe ciuperci proaspete ar trebui utilizate in termen de trei zile.

Parerile utilizatorilor

Articole asemanatoare

  • Totul despre bucatarie Gourmet

    Totul despre bucatarie Gourmet

    Gourmet este un ideal cultural asociat cu artele culinare ale produselor alimentare si chiar bauturi fine, sau haute ... (mai mult)

    Citeste
  • Totul despre fenicul

    Totul despre fenicul

    Feniculul este originar din coasta Mediteranei din sudul Europei. Acesta creste in locurile necultivate in apropierea ... (mai mult)

    Citeste
  • Totul despre condimente

    Totul despre condimente

    Necesare pentru a da gust, aroma la felurile de mancare, condimentele sunt ingredientele valoroase pentru preparate din ... (mai mult)

    Citeste
  • Totul despre caviar

    Totul despre caviar

    Caviarul este considerat o delicatesa la nivel mondial si foarte dorit de gurmanzi, constituind unul dintre simbolurile ... (mai mult)

    Citeste
  • Totul despre nuci

    Totul despre nuci

    Nucile reprezinta modul in care natura ne arata ca lucrurile bune vin in doze mici. O portie de nuci aduce cu sine o ... (mai mult)

    Citeste
  • Despre anason

    Despre anason

    Opt petale, sau lenm de santal, anasonul, asa cum il cunoastem cei mai multi dintre noi reprezinta un condiment cu gust ... (mai mult)

    Citeste

Oops! Momentan smecheria nu functioneaza :))