Info Culinar

Totul despre nuci

Foto - Totul despre nuci
Publicat vineri, 14 februarie 2014, 13:40
Totul despre nuci 5.00 5 1 vot / pareri

Nucile reprezinta modul in care natura ne arata ca lucrurile bune vin in doze mici. O portie de nuci aduce cu sine o cantitate importanta de vitamine, proteine, minerale si grasimi benefice organsmului nostru. Nucile sunt bogate in energie si nutrienti fiind pline de acizi grasi mononesaturati cum ar fi acizii oleic si palmitoleic ei fiind insarcinati cu scaderea colesterolului, prevenind impotriva accidentelor cerebrale. Tot ele contin omega 3 si acidul linoleic cu virturti aniinflamatorii, in reducerea hipertensiunii arteriale sau cancer de colon, san sau prostata, dar previne si impotriva bolii Alzheimer sau a bolilor depresive.

Consumul de nuci ofera o nutritie completa, in sensul ca, in plus fata de calorii si vitamine, acestea sunt sursa bogata de minerale ca mangan, potasiu, calciu, fier, magneziu, zinc, fluor si seleniu. Manganul este un foarte puternic captator de radicali liberi, potasiul este o componenta importanta a celulelor si fluidelor corpului care ajuta la controlarea ritmului cardiac si a tensiunii arteriale, cuprul este necesar pentru producerea de celule rosii din sange, fierul este necesar pentru formarea celulelor rosii din sange, iar fluorul este o componenta a oaselor si a dintilor si joaca rol important in prevenirea cariilor dentare.

De asemenea contin un nivel foarte ridicat de vitamina E, un antioxidant solubil in lipide puternic. Vitamina E este necesara pentru mentinerea integritatii membranei celulare a membranelor mucoasei si pieli astfel, se protejeaza de radicalii de oxigen liberi daunatori.

Utilizari culinare ale nucilor: nucile pot fi consumate ca atare, sarate sau indulcite, se adauga in deserturi, in special inghetate, dulciuri, produse de patiserie sau cofetarie. Continutul de grasimi al nucilor este esential pentru formarea anumitor hormoni si ofera acizi grasi esentiali pe care organismul nu ii poate sintetiza si trebuie sa ii obtina din dieta de zi cu zi. Cu toate acestea, ar trebui sa se controleze aportul de alimente bogate in grasimi, deoarece organismul stocheaza mai mult decat este nevoie, provocand cresteri de greutate nedorite si cresteri ale colesterolului si trigliceridelor din sange. In plus, nucile au un continut ridicat de acizi grasi polinesaturati, vitaminele A, B1, B6, de acid folic si magneziu.

Consumul de nuci este bun pentru imbunatatirea circulatiei sanguine si producerea de celule rosii din sange. De asemenea, nucile, in orice combinatie, reprezinta un stimulent excelent pentru sistemul nervos si activitatea intelectuala, mai mult decat atat, continutul ridicat de calciu reprezinta un alt aliat pentru a preveni osteoporoza.

In afara de calitatile lor medicale, sunt binecunoscute si beneficiile lor in domeniul frumusetii, uleiurile esentiale din nuca de cocos, macadamia, fistic, migdale, castane sau arahide fac parte din tratamentele recomandate in refacerea celulelor, tesutului pielii, la cresterea si regenerarea parului si unghiilor, hidratarea in profunzime a pielii si redarea luminozitatii tenului.

Parerile utilizatorilor

Articole asemanatoare

  • Totul despre bucatarie Gourmet

    Totul despre bucatarie Gourmet

    Gourmet este un ideal cultural asociat cu artele culinare ale produselor alimentare si chiar bauturi fine, sau haute ... (mai mult)

    Citeste
  • Totul despre fenicul

    Totul despre fenicul

    Feniculul este originar din coasta Mediteranei din sudul Europei. Acesta creste in locurile necultivate in apropierea ... (mai mult)

    Citeste
  • Totul despre ciuperci

    Totul despre ciuperci

    Ce sunt ciupercile? Ciupercile sunt unice. Ele nu sunt nici animale nici plante. Unii oameni le considera plante din ... (mai mult)

    Citeste
  • Totul despre condimente

    Totul despre condimente

    Necesare pentru a da gust, aroma la felurile de mancare, condimentele sunt ingredientele valoroase pentru preparate din ... (mai mult)

    Citeste
  • Totul despre caviar

    Totul despre caviar

    Caviarul este considerat o delicatesa la nivel mondial si foarte dorit de gurmanzi, constituind unul dintre simbolurile ... (mai mult)

    Citeste
  • Despre anason

    Despre anason

    Opt petale, sau lenm de santal, anasonul, asa cum il cunoastem cei mai multi dintre noi reprezinta un condiment cu gust ... (mai mult)

    Citeste

Oops! Momentan smecheria nu functioneaza :))