Info Culinar
Seminte de canepa
Valoarea nutritiva a semintelor de canepa este foarte cuprinzatoare si unica in comparatie cu alte alimente de origine vegetala. Semintele de canepa sunt alcatuite din proteine, doar in procent de 25 %, dar contin o combinatie exceptionala de 8 aminoacizi esentiali pentru sinteza proteinelor. Contin de asemenea vitamine precum vitamina E si minerale precum magneziu, calciu si potasiu. Lipidele din seminte sunt alcatuite din grasimi nesaturate, din ele facand parte si celebrele omega 6 si omega 3, acestea avand rol in reglarea corespunzatoare a activitatii metabolice.
Prezenta acizilor grasi le fac valoroase in combaterea si prevenirea diferitelor boli, inclusiv arteroscleroza, boli cardiovasculare, colesterol, artrita, boli ale aparatului respirator, eczeme sau acnee.
In gastronomie, semintele de canepa au un gust foarte placut si sunt usor de digerat, astfel sunt utilizate in salate, prajituri, biscuiti, dar si sosuri.
Din semintele de canepa se prepara produsul numit Fu, un produs similar tofu de soia, dar cu o aroma mult mai accentuata.
Canepa tofu este utilizata la scara larga in dieta vegetariana, mai ales pentru a gati creme dulci sau cu cimbru.
Un alt preparat pe baza de canepa este shichimi, un amestec traditional japonez de condimente si cilli, foarte aromat, acest amestec fiind utilizat la prepararea supelor si mancarurilor din orez.
Parerile utilizatorilor
Articole asemanatoare
-
Despre anason
Opt petale, sau lenm de santal, anasonul, asa cum il cunoastem cei mai multi dintre noi reprezinta un condiment cu gust ... (mai mult)
Citeste -
Beneficiile consumului de dovleac
Dovleacul este, probabil, cea mai mare leguma, apartine familiei Cucurbitaceae si este originar din America Centrala, ... (mai mult)
Citeste