Info Culinar

Uleiul de masline

Foto - Uleiul de masline
Publicat luni, 5 noiembrie 2012, 15:17
Uleiul de masline 5.00 5 1 vot / pareri

Pentru popoarele antice italice, maslinul simbolizeaza nu numai fertilitatea oamenilor si a pamantului, ci si pacea si viata senina. Astfel, este usor de inteles de ce aceasta planta a calatorit secole intregi, imbracata intr-o aura de sacralitate. Uleiul produs a fost un aliment esential pe mesele sarace, inca din timpul Romei republicane.

In timpul secolului al XIV-lea, maslinul a devenit un jucator important in agricultura regiunii si a aparut frecvent in arta. Acesta a fost descris ca un simbolism antic si cu o semnificatie in inconografia splendida de timp. In Renastere, maslinul si vita de vie, au fost principalii protagonisti ai marii culturi italiene.

Exista trei tipuri de ulei de masline. Sunt extra virgin, virgin si ulei de masline. Sa aflam diferenta dintre cele trei tipuri de ulei de masline:

Extra virgin: are un procent scazut de aciditate si este facut din prima procesare a maslinelor. Desigur, este cel mai scump si cel mai aromat ulei de masline.

Uleiul virgin de masline: este facut din prima procesare a maslinelor usor coapte, usor acidulat.

Uleiul de masline sau uleiul de masline pur, este produs prin extractia chimica a uleiuluii sau din a doua apasare.

Folositi uleiul de masline extravirgin la prepararea bucatelor, atunci cand doriti sa simtiti mai mult savoarea lui. Acest lucru va fi pentru sosuri, sosuri si sosuri. Incercati si alte marci de uleiuri de masline extra virgin, pentru a avea parte si de a cunoaste mai multe arome.

Gatiti cu uleiul virgin de masline atunci cand doriti sa serviti peste, taiteti, paste, pentru a da o usoara aroma preparatului culinar, impreuna cu alte ingrediente si condimente folosite, chiar inainte de a adauga sosul principal.

Uleiul de masline pur, este recomandat atunci cand coaceti anumite preparate. Calitatea sanatoasa a uleiului este ingredientul secret pentru o coacere ca la carte. Totodata este si recomandat in prajeli. Chiar daca este un pic mai costisitor, acest ulei nu va elimina atat de mult fum in timp ce prajiti si cred ca cu asta am spus tot.

Parerile utilizatorilor

Articole asemanatoare

Nu sunt articole asemanatoare!

Oops! Momentan smecheria nu functioneaza :))