Info Culinar

Quinoa

Quinoa

Scris pe: 22 septembrie 2013, 11:12

Quinoa este considerat a fi un bob. In comparatie cu alte cereale, quinoa este bogat in proteine, fier si magneziu, iar gustul este bun, quinoa avand o textura moale. Se gateste in 15-20 de minute si poate fi utilizat intr-o varietate de preparate incepand de la micul dejun pana la desert! La micul dejun, puteti servi quinoa impreuna cu stafide, ... (mai mult)

Citeste
Ce este Wasabi

Ce este Wasabi

Scris pe: 4 septembrie 2013, 14:55

Wasabi este o planta din familia verzei, de la care se foloseste radacina. Cel mai bun wasabi creste mare in munti, in locurile pitite si protejat de lumina soarelui. Termenul wasabi se refera la hrean verde, picant, din Japonia. Wasabi insoteste diverse feluri de mancare care includ peste crud. Planta wasabi este considerata un aliment capabil sa ... (mai mult)

Citeste
Beneficiile piperului

Beneficiile piperului

Scris pe: 14 iulie 2013, 11:09

In mod ideal, boabele de piper se piseaza pentru a se mentine mai bine aroma si gustul. Piperul da aroma la salate, mancaruri si poate fi folosit si pentru decorat. Piperul negru este cel mai des intalnit acesta este folosit pentru a pregati sosuri pentru carne, tocanite si musaca. Boabele de piper negru sunt adesea folosite pentru a prepara ... (mai mult)

Citeste
Totul despre condimente

Totul despre condimente

Scris pe: 21 iunie 2013, 10:23

Necesare pentru a da gust, aroma la felurile de mancare, condimentele sunt ingredientele valoroase pentru preparate din bucataria traditionala si autentica ideale pentru sporirea aromelor si pentru reducerea consumului de sare! Foarte des, condimentele sunt confundate cu aromele! Condimentele sunt substante obtinute din anumite soiuri de plante ... (mai mult)

Citeste
Totul despre fenicul

Totul despre fenicul

Scris pe: 20 iunie 2013, 14:27

Feniculul este originar din coasta Mediteranei din sudul Europei. Acesta creste in locurile necultivate in apropierea marii sau pe marginea drumului. Este un bun ingredient in supe si mancaruri sanatoase. Semintele sale sunt foarte apreciate in bucataria Orientului Mijlociu si in India. Feniculul este unul dintre legumele cele mai ornamentale, ... (mai mult)

Citeste
Creveti

Creveti

Scris pe: 18 mai 2013, 15:18

Inotatorul este un crustaceu din familia Palaemoniadae Carideo. Crevetele este, probabil, unul dintre animalele cele mai abundente din bazinele de mare. Traieste in bazine cu apa putin adanca si in apropierea tarmului. Se hraneste, in principal, cu animale mici, alge vii sau moarte si tot felul de resturi. Prin urmare, este un animal foarte ... (mai mult)

Citeste
Totul despre caviar

Totul despre caviar

Scris pe: 26 martie 2013, 13:59

Caviarul este considerat o delicatesa la nivel mondial si foarte dorit de gurmanzi, constituind unul dintre simbolurile de preparate din bucataria traditionala sofisticata! Desi este un aliment cunoscut din Renasterea Tarzie, Charles Ritz ii confera caviarului statutul de incantare gastronomica! Caviarul autentic necesita un ritual la fel de ... (mai mult)

Citeste
Nuca de cocos

Nuca de cocos

Scris pe: 21 martie 2013, 09:38

Nuca de cocos este una dintre acele fructe apreciate pentru sucul si pulpa lor, care au proprietati excelente pentru cei care le consuma in mod regulat. Intr-adevar, aceasta poate avea si efecte laxative, dar contine si proteine! Coaja este tare si aspra, iar carnea de deasupra este bogata in fibre si nutrienti. In interior, putem gasi un lichid ... (mai mult)

Citeste
Spanacul

Spanacul

Scris pe: 15 martie 2013, 07:00

Spanacul joaca un rol esential in mentinerea sanatatii organismului! Aceasta planta este o sursa de compusi beta-caroten si alte beneficii pentru vedere, previne deficitul de vitamina A, de mancarime la nivelul ochilor si de uscaciune. Bogat in potasiu si sodiu, spanacul este foarte benefic in mentinerea nivelului tensiunii arteriale stabile! ... (mai mult)

Citeste
Smochinele

Smochinele

Scris pe: 14 martie 2013, 16:40

Smochinele, al carui nume stiintific este "Ficus carica", sunt un fruct tipic mediteranean, care timp de secole a fost foarte apreciat de diferite culturi. Aceste fructe sunt compuse din 80% apa si 12% zahar. Odata uscate, proportia lor variaza foarte mult, la mai putin de 20%, respectiv 48%. Caracteristicile sale nutritionale sunt consolidate ... (mai mult)

Citeste
Mandarine

Mandarine

Scris pe: 12 martie 2013, 17:52

Mandarina este un fruct racoritor, originara din regiunea Asiei, in special China si Indochina. Potrivit istoricilor, numele vine de la culorile portocalii ale costumelor purtate de mandarini, fostii guvernanti ai Chinei Imperiale, dar nu exista nici o dovada concreta in acest sens. Mandarinele se inrudesc cu portocalele, doar ca sunt mai mici si ... (mai mult)

Citeste
Somonul

Somonul

Scris pe: 9 martie 2013, 18:35

Somonul traieste in apa sarata, dar se muta de cel putin 3 ori in viata lui in rauri de apa dulce ca sa se inmulteasca. Mirosul lor este extrem de dezvoltat incat le permite sa mearga la rau sa-si depuna ouale si apoi sa se intoarca in ocean. Reproducerea este obositoare, somonul inoata foarte mult, de aceea are carnea foarte fibroasa. Acesta este ... (mai mult)

Citeste
Homarul albastru

Homarul albastru

Scris pe: 6 martie 2013, 16:11

Homarul este cunoscut in toata lumea si este considerat cel mai bun crustacee. In Franta, homari de calitate sunt in Bretania si Canal, cel mai renumit fiind 'homarul albastru'. Trebuie sa fie achizitionat in viata! Negustorul de peste va poate oferi homarul "épattés" (adica faptul ca are lipsa cel putin o clema) care este, de obicei, o afacere ... (mai mult)

Citeste
Despre cartofii mov

Despre cartofii mov

Scris pe: 25 februarie 2013, 15:54

Cartofii mov sunt un tip de cartofi populari in America de Sud, cu originile lor din Peru si Bolivia. Acesti cartofi au multe utilizari si o culoare izbitoare violet, care poate lumina orice fel de mancare. Pe langa adaugarea de culoare la masa ta, acesti cartofi pot fi benefici pentru sanatatea dumneavoastra, datorita abundentei lor de ... (mai mult)

Citeste
Castravetii

Castravetii

Scris pe: 27 ianuarie 2013, 14:16

Alaturi de tomate, varza si ceapa, castravetii ocupa al patrulea loc in cultivarea legumelor din intreaga lume. Acestia sunt serviti pe aproape toate continentele si ii puteti gasi incorporati in toate tipurile de preparate din bucatarie. Stiintific, castravetii sunt cunoscuti sub numele de sativus Cucumis si apartin familiei botanice impreuna cu ... (mai mult)

Citeste

Oops! Momentan smecheria nu functioneaza :))