Info Culinar

Beneficiile piperului

Foto - Beneficiile piperului
Publicat duminica, 14 iulie 2013, 11:09
Beneficiile piperului 5.00 5 1 vot / pareri

In mod ideal, boabele de piper se piseaza pentru a se mentine mai bine aroma si gustul. Piperul da aroma la salate, mancaruri si poate fi folosit si pentru decorat. Piperul negru este cel mai des intalnit acesta este folosit pentru a pregati sosuri pentru carne, tocanite si musaca. Boabele de piper negru sunt adesea folosite pentru a prepara muraturile si marinatele.

Datorita uleiurilor esentiale, piperul are actiune antioxidanta si putere impotriva cancerului.

Piperul alb are gustul mai ascutit decat cel negru.

Piperul este orginar din India si cultivat in Asia tropicala. Acesta este folosit inca din antichitate si utilizat de greci si romani. Importatorul principal de piper este SUA.

Piperul negru este cules cand inca nu a ajuns la maturitate si se lasa la macerat cu apa. In schimb, piperul alb este cules cand se coace, se lasa la macerat cu apa si apoi se elimina coaja.

Contributia calorica la 100 grame de piper este de 27 de calorii. Continutul sau de vitamine este foarte mare, mai ales in vitamina C. De asemenea, are un continut ridicat de fibre, pigmenti si minerale.

Piperul este potrivit in faza de convalescenta la diverse boli si este util in prevenirea bolilor infectioase. Fie piper rosu sau verde, acesta este ideal pentru cei care sufera de dureri de stomac. De asemenea, piperul contine uleiuri care sunt folosite in productia de creme si lotiuni cosmetice pentru stimularea cresterii parului. Piperul este indispensabil pentru felurile de mancare precum pizza, ratatouille si frigarui!

Nu toate tipurile de piper ustura. Fiecare tip este mai mult sau mai putin picant. Bineinteles, si cantitatea conteaza! Ca fiinte umane, ne place sa masuram cantitatile, mai ales iuteala!

Piperul verde este benefic pentru piele, ochi si sistemul respirator! Acesta ofera satietate dupa consum si ajuta digestia! Soiurile de piper dulce sunt potrivite pentru persoanele cu stomacul slab.

Piperul trebuie pastrat intr-o punga de plastic, perforata, pentru maxim 15 zile.

Parerile utilizatorilor

Articole asemanatoare

Oops! Momentan smecheria nu functioneaza :))