Info Culinar
Beneficiile consumului de avocado
Avocado este originar din zonele columbiene, fiind folosit drept aliment de baza de catre mayasi, iar in contemporaneitate, a intrat in lista de alimente, fiind cunoscut pentru continutul lor ridicat de calorii. Totusi, avocado detine o serie intreaga de beneficii care il propune drept un aliment sanatos. Iata o serie de avantaje ale consumarii si utilizarii fructului de avocado:
Contine grasimi pozitive, in medie avocado contine 300 de calorii, acesta fiind motivul pentru care nutritionistii recomanda consumul moderat de avocado, daca urmati o dieta de slabit. Cu toate acestea grasimile din avocado sunt cu siguranta una din cele mai bune surse de energie, acestea neavand efect negativ asupra arterelor sau colesterolului.
De asemenea, se stie ca acizii grasi mononesaturati din avocado permit organismului sa absoarba mai multe substante nutritive si antioxidanti decat orice alte legume sau fructe, favorizand pe cei ce practica sport de performanta, femeile insarcinate si copiii.
Protejeaza pielea, ochii si parul, avand efect de bariera impotriva razelor ultraviolete, tocmai de aceea este utilizat in multiple cosmetice pe baza de ulei de avocado. Luteina continuta are efect de protejare si regenerare a tesutului ocular, neutralizand radicalii liberi generati de lumina solara.
Datorita vitaminelor A, D, E ajuta la regenerarea parului deteriorat si uscat, avand rol de adjuvant in cresterea si regenerarea capilara.
De asemenea, avocado este bogat in fier, cupru, fosfor, zinc si magneziu si reprezinta o sursa naturala de sodiu, tinand sub control si tensiunea arteriala.
Antioxidantii au rol de mentinere a celulelor organismului, iar glucidele asigura o stare fizica pozitiva, mai ales in momente de stres fizic sau psihic.
In concluzie, avocado este un aliment cat se poate de sanatos, pe langa toate beneficiile prezentate, adaugandu-se si senzatia de satietate, inhiband apetitul, dar tot o data actionand pozitiv asupra intregului organism. De aceea se recomanda consumul lui atat in stare naturala, dar si ca produs adiacent in alimente sau bauturi.
Parerile utilizatorilor
Articole asemanatoare
-
Beneficiile consumului de dovleac
Dovleacul este, probabil, cea mai mare leguma, apartine familiei Cucurbitaceae si este originar din America Centrala, ... (mai mult)
Citeste -
Beneficiile consumului de pepene
Pepenele este fructul ce are un continut extrem de ridicat de apa, aproximativ 92%, oferind miezului o textura suculenta... (mai mult)
Citeste -
Importanta ceaiului
Ceaiul este unul dintre darurile pe care natura ni l-a oferit, si are o multime de valori si o importanta medicala ... (mai mult)
Citeste -
Totul despre condimente
Necesare pentru a da gust, aroma la felurile de mancare, condimentele sunt ingredientele valoroase pentru preparate din ... (mai mult)
Citeste -
Ce este Wasabi
Wasabi este o planta din familia verzei, de la care se foloseste radacina. Cel mai bun wasabi creste mare in munti, in ... (mai mult)
Citeste