Info Culinar

Ce este Wasabi

Foto - Ce este Wasabi
Publicat miercuri, 4 septembrie 2013, 14:55
Ce este Wasabi 5.00 5 1 vot / pareri

Wasabi este o planta din familia verzei, de la care se foloseste radacina. Cel mai bun wasabi creste mare in munti, in locurile pitite si protejat de lumina soarelui.

Termenul wasabi se refera la hrean verde, picant, din Japonia. Wasabi insoteste diverse feluri de mancare care includ peste crud.

Planta wasabi este considerata un aliment capabil sa lupte impotriva bolilor precum: raceli, dureri articulare, inclusiv probleme de stomac.

Mai mult, printre beneficiile plantei wasabi, trebuie mentionata si capacitatea acesteia de a elimina anumiti paraziti care apar in timpul gatirii.

Wasabi nu produce iritatii sau arsuri la stomac.

Wasabi este considerat un aliment mistic care ferea conducatorii de otravuri, un condiment japonez care are valente medicale deosebite.

In gastronomie este folosit doar wasabi japonica duruma si wasabi japonica mazuma, desi exista multe alte forme de wasabi salbatic sau cultivat.

Radacina se da prin razatoare, iar din aceasta se prepara o pasta verde. Aceasta trebuie consumata cat mai repede deoarece, in aproximativ o ora, isi pierde gustul. Pasta de wasabi poate fi servita alaturi de sushi sau fructe de mare crude.

Parerile utilizatorilor

Articole asemanatoare

Nu sunt articole asemanatoare!

Oops! Momentan smecheria nu functioneaza :))