Info Culinar

Creveti

Foto - Creveti
Publicat sambata, 18 mai 2013, 15:18
Creveti 5.00 5 1 vot / pareri

Inotatorul este un crustaceu din familia Palaemoniadae Carideo. Crevetele este, probabil, unul dintre animalele cele mai abundente din bazinele de mare. Traieste in bazine cu apa putin adanca si in apropierea tarmului. Se hraneste, in principal, cu animale mici, alge vii sau moarte si tot felul de resturi. Prin urmare, este un animal foarte interesant care se confrunta cu mersul pe jos pentru a se hrani.

In acesti ani de experienta cu restul pestilor, crevetii au surprins! Acesta este unul dintre cele mai potrivite animale care suporta toate tipurile de schimbari ale habitatului sau: suporta modificari drastice de salinitate si de temperatura, doar la scaderea nivelului de oxigen este puternic afectat.

Femelele care transporta oua sunt usor de gasit in iazuri in timpul primaverii si inceputul verii!

In Mexic exista mancaruri rafinate, iar pretul ridicat nu ii sperii pe clienti cand vine vorba de creveti! Pescuitul crevetilor este destinat, in primul rand, exportului, in special in Statele Unite, dar si in Granta, Japonia si China.

Crevetii sunt distribuiti in zonele de coasta ale marilor si subtropicale, estuare si lagune de coasta asociate, ale caror fonduri sunt tulburi, cu o multime de materii organice si a vegetatiti scufundate! Estuarele si lagunele de coasta sunt ecosisteme importante pentru reproducerea crevetilor! Fiziologia crevetilor se schimba de-a lungul ciclului lor de viata, dezvoltarea este complexa, iar cand larvele ies din oua au o scena mica si simpla.

Regula numarul 1 cand cumparati creveti este sa aiba mirosul proaspat si dulce! Daca miros a iod inseamna ca sunt vechi si expusi la temperaturi ridicate sau ca au fost decongelati si recongelati. Crevetii trebuie tinuti in congelator la o temperatura de minim 0 grade Celsius. Pentru a se dezgheta, trebuie tinuti in frigider pe cuburi de gheata pana cand sunt gatiti, nu mai mult de 2 zile!

Cojile acestora contin multe substante nutritive, de aceea este important sa se indeparteze doar in momentul in care doriti sa gatiti crevetii! Crevetii pot fi folositi la supe, paste, orez, frigarui, salate etc. Si nu numai, crevetii pot fi folositi si la aperitiv! Infasurati crevetii in crema de avocado si adaugati sos picant. Aromele se imbina perfect! Sunt foarte usor de gatit si gustosi!

Bineinteles, ca orice aliment acestia sunt gustosi, prezinta un continut caloric foarte scazut, sunt saraci in grasimi, contin vintamine, dar au un nivel ridicat de colesterol si sodiu! De aceea, nu este indicat sa consumati foarte mult intr-un timp scurt!

Parerile utilizatorilor

Articole asemanatoare

Nu sunt articole asemanatoare!

Oops! Momentan smecheria nu functioneaza :))