Info Culinar

Somonul

Foto - Somonul
Publicat sambata, 9 martie 2013, 18:35
Somonul 5.00 5 1 vot / pareri

Somonul traieste in apa sarata, dar se muta de cel putin 3 ori in viata lui in rauri de apa dulce ca sa se inmulteasca. Mirosul lor este extrem de dezvoltat incat le permite sa mearga la rau sa-si depuna ouale si apoi sa se intoarca in ocean. Reproducerea este obositoare, somonul inoata foarte mult, de aceea are carnea foarte fibroasa.

Acesta este un peste gras recomandat pentru diete bazate pe consumul de Omega 6 si o sursa esentiala de calciu pentru crestere si oase. Carnea este de culoare portocaliu! In functie de pregatirea sa, gustul se poate schimba considerabil.

Somonul se gaseste in orice perioada a anului! Tarile in care productia de somon este mai mare, la nivel mondial, sunt Norvegia, Marea Britanie si Canada. Primavara este cel mai bun timp pentru a lua somon, deoarece pretul este redus considerabil!

Somonul poate fi gasit pe piata in 2 moduri: somon proaspat si somon afumat. Cel proaspat poate fi preparat in multe feluri, iar cel afumat este ideal pentru salate, tartine si paste. O reteta renumita este somonul cu legume sau cu scoici!

De fiecare data cand cumparam peste gras si dorim sa-l congelam trebuie sa tinem cont de anumite aspecte cum ar fi curatarea sa! Datorita continutului ridicat de grasimi, textura si aroma se modifica.

Somonul are o multime de proteine! Datorita acestui lucru este recomandat si foarte apreciat de medici, pentru ca este benefic in reglementarea colesterolului si trigliceridelor si previne formarea de cheaguri sau boli de inima. Acesta este, de asemenea, un perfect regulator de glanda tiroida deoarece contine mult iod, fiind recomandat femeilor gravide. De asemenea, contine magneziu care este recomandat pentru buna functionare a intestinului!

Acest tip de peste este acoperit cu solzi mici, margini netede si carnoase. Somonul traieste atat in apa dulce, cat si in apa sarata in regiunile mai reci din emisfera nordica. In functie de originea sa, gustul somonului poate fi mai mult sau mai putin puternic. Somonul din Norvegia are un continut mare de grasimi si aroma sa este mult mai puternica.

Parerile utilizatorilor

Articole asemanatoare

Nu sunt articole asemanatoare!

Oops! Momentan smecheria nu functioneaza :))