Info Culinar

Nuca de cocos

Foto - Nuca de cocos
Publicat joi, 21 martie 2013, 09:38
Nuca de cocos 5.00 5 1 vot / pareri

Nuca de cocos este una dintre acele fructe apreciate pentru sucul si pulpa lor, care au proprietati excelente pentru cei care le consuma in mod regulat. Intr-adevar, aceasta poate avea si efecte laxative, dar contine si proteine!

Coaja este tare si aspra, iar carnea de deasupra este bogata in fibre si nutrienti. In interior, putem gasi un lichid cunoscut sub denumirea de lapte de cocos care este racoritor, gustos si contine multe proprietati nutritive si medicinale.

Vorbind de sectiunea nutritiva a nucii de cocos, aceasta este saraca in carbohidrati, dar bogata in grasimi. Acizii grasi esentiali sunt benefici pentru organism, este un fruct foarte caloric (aproximativ 350 de calorii la 100 grame).

Bogata in fibre, are efect stimulativ pentru sistemul digestiv! Astfel, lucreaza pentru detoxifierea organismului!

Este benefica pentru persoanele care sufera de ulcer gastric, anemie, epuizare nervoasa si pierdere in greutate sau constipatie!

Ajuta la eliminarea excesului de alcool din organism!

Laptele de cocos ajuta si la estomparea petelor de pe fata! Daca va confruntati cu astfel de probleme, aplicati putin lapte seara inainte de culcare si apoi clatiti!

Nuca de cocos are, de asemenea, un efect pozitiv asupra sistemului nervos central, ajuta la atingerea unei stari superioare de relaxare si liniste. Acest lucru se datoreaza in principal continului sau ridicat de potasiu.

Continutul de vitamina E, pe care il prezinta nuca de cocos, este indicat pentru combaterea imbatranirii pielii. Acest lucru nu este surprinzator deoarece nuca de cocos este prezenta in multe produse cosmetice. O masca cu nuca de cocos este ideala pentru pielea uscata!

Originea nucii de cocos pare a fi in insulele din Oceanul Pacific, cu climat tropical si subtropical, de unde s-a raspandit in America Centrala si Marea Caraibelor.

In prezent, cocotierii reprezinta cea mai buna afacere din punct de vedere economic. Tarile care reprezinta apogeul producatorilor mondiali sunt Indonezia, India, Filipine, Malaezia si parti din America Centrala si Africa tropicala (Mozambic, Tanzania si Ghana).

Interesul comercial pentru cocos nu se limiteaza doar la fruct, acesta poate fi folosit pentru gradinarit (decorarea strazilor), artizanat (introducerea fibrelor de nuca de cocos in tesutul covoarelor, perdelelor si sacilor), medicamente, agricultura (pentru imbunatatirea solului) si in turism.

Parerile utilizatorilor

Articole asemanatoare

  • Otetul

    Otetul

    Otetul este un lichid versatil, care este creat din fermentarea etanolului. Ingredientul cheie este acidul acetic, ceea ... (mai mult)

    Citeste
  • Totul despre nuci

    Totul despre nuci

    Nucile reprezinta modul in care natura ne arata ca lucrurile bune vin in doze mici. O portie de nuci aduce cu sine o ... (mai mult)

    Citeste
  • Totul despre caviar

    Totul despre caviar

    Caviarul este considerat o delicatesa la nivel mondial si foarte dorit de gurmanzi, constituind unul dintre simbolurile ... (mai mult)

    Citeste

Oops! Momentan smecheria nu functioneaza :))