Info Culinar

Otetul

Foto - Otetul
Publicat vineri, 25 ianuarie 2013, 13:38
Otetul 5.00 5 1 vot / pareri

Otetul este un lichid versatil, care este creat din fermentarea etanolului. Ingredientul cheie este acidul acetic, ceea ce ii confera un gust acid, desi pot exista adaosuri de alte tipuri de acid tatric si citric, cum ar fi PH-ul tipic de otet, ce variaza de oriunde de 2 – 3.5, desi cumparat de la magazin, de obicei, acesta masoara 2.4. In procedurile de preparare a alimentelor, acesta este un produs multifunctional ca un ingredient si condiment. In afara de gatit, otetul are aplicatii medicinale, de curatare de uz casnic, si agricole.

Numele provine din franceza veche Vin aigre, care se traduce vin acru. Otetul este facut din oxidarea etanolului, intr-un lichid care contine alcool, cum ar fi vinul, sucul de fructe fermentate, sau bere. Exista doua procese de fermentare, care difera prin viteza de productie. In timp ce procesul de fermentare rapida dureaza doar cateva zile sau ore, se impune utilizarea de utilaje pentru a promova oxigenarea.

Procesul de fermentare lent dureaza saptamani sau luni si se produce in mod natural. In acelasi timp, o mazga non-toxica numita mama de otet, se acumuleaza in lichid. Compus din bacterii de acid acetic si celuloza, mama este, de asemenea, disponibila si in magazine si, consumata de catre anumite persoane, in ciuda aspectului sau.

Exista mai multe tipuri de otet, in functie de ce fel de lichid etanol a fost folosit in fermentarea acestuia. De exemplu: ceea ce este cunoscut sub numele de otet alb, este preparat prin oxidarea unui alcool distilat. Otetul de mere este facut din sucul provenit din merele proaspat stoarse cu diversele sale sortimente ( pulpa, piele, tulpina, etc ) si vandute nefiltrate. In mod similar, otetul balsamic este aromat, provenit din mustul strugurilor albi. In mod traditional, produs in Italia, otetul balsamic este autentic si foarte scump, gasit in mai multe combinatii de arome naturale si zaharuri. In alte parti ale lumii, otetul derivat din stafide, trestie de zahar, nuca de cocos, orez, curmale, miere , sunt chiar populare.

Otetul este utilizat in procesul de decapare, in special pentru muraturi, marar si ardei. Este de asemenea, o componenta esentiala in marinate, sosuri pentru salate, sosuri condimente. Este folosit ca un substituit bun pentru sucul de lamaie in feluri de mancare si poate fi folosit pentru a aroma un sortiment de carne, marinarea carnii de porc si de miel.

Parerile utilizatorilor

Articole asemanatoare

Nu sunt articole asemanatoare!

Oops! Momentan smecheria nu functioneaza :))