Info Culinar

Smochinele

Foto - Smochinele
Publicat joi, 14 martie 2013, 16:40
Smochinele 5.00 5 1 vot / pareri

Smochinele, al carui nume stiintific este "Ficus carica", sunt un fruct tipic mediteranean, care timp de secole a fost foarte apreciat de diferite culturi. Aceste fructe sunt compuse din 80% apa si 12% zahar. Odata uscate, proportia lor variaza foarte mult, la mai putin de 20%, respectiv 48%. Caracteristicile sale nutritionale sunt consolidate atunci cand se usuca.

Sunt, de asemenea, niste fructe si cu o istorie lunga! Acestea dateaza din secolele inainte de Hristos si au fost considerate delicatese in Grecia antica.

Atat uscate, cat si proaspete, smochinele sunt un excelent tonic pentru persoanele care efectueaza un efort fizic sau intelectual. Au mai mult zahar decat oricare alt fruct, dar sunt scazute in grasimi si proteine si bogate in apa, minerale si fibre!

Smochinele sunt un bun emolient si un laxativ bland! Acestea sunt recomandate pentru copii, adolescenti, femei gravide, intelectuali si sportivi.

Exista aproximativ 600 de soiuri de smochine! Principalele sunt: Kadota, Adriatic, Calimyrna si Mission. California si Turcia sunt principalii producatori!

Un fruct de 250 de grame are aproximativ 1300 de calorii si 12 grame de proteine! Smochinele au cel mai mare continut de zahar si contin vitaminele A, B1, B2, B3, C si fier! Oricine poate manca smochine, de fapt, se recomanda sa fie incluse in dieta pentru ca sunt usor de digerat, previn aparitia tulburarilor gastrice si arsurilor la stomac.

Smochinele proaspete furnizeaza doar 65 de calorii pe 100 de grame. Cu toate acestea, smochinele uscate sunt bogate in zahar si pot furniza 280 de calorii pe 100 de grame!

Smochinele uscate sunt recomandate in special in timpul iernii. Copiii le pot manca ca o gustare sau ca un desert, inlocuind bomboanele al caror zahar este destinat rafinarii.

Persoanele care nu ar trebui sa consume smochine sunt: persoanele obeze, persoanele cu diabet zahar, persoanele care au probleme cu stomacul sau cu intestinele.

O parte din smochinele uscate pot fi conservate pentru compotul de mere, iar sucul fiert acestora poate fi folosit pentru a indulci unele deserturi!

Parerile utilizatorilor

Articole asemanatoare

Nu sunt articole asemanatoare!

Oops! Momentan smecheria nu functioneaza :))