Prajituri

Placinta cu branza de oaie

Placinta cu branza de oaie

Publicata marti, 11 martie 2014, 15:44
Timp de gatire: 35 minute Complexitate: Usor

Mai intai mixam cele 3 oua impreuna cu uleiul, cam trei linguri si laptele. Branza o pasam cu ajutorul unei furculite, adaugam mararul tocat, iar peste acestea, turnam si amestecul de ou, ulei si ... (mai mult)

Citeste
Prajitura trandafiri cu mere

Prajitura trandafiri cu mere

Publicata joi, 6 martie 2014, 12:20
Timp de gatire: 35 minute Complexitate: Usor

Merele se spala si se taie in felii subtiri, indepartandu-le cotorul, apoi se aseaza intr-o cratita cu putina apa, cat sa acopere merele. Peste ele punem si 50 g de zahar, 2 linguri de zeama de lamaie... (mai mult)

Citeste
Prajitura cu nutella

Prajitura cu nutella

Publicata miercuri, 26 februarie 2014, 14:43
Timp de gatire: 45 minute Complexitate: Usor

Mai intai spargem cele trei oua si le batem bine cu un mixer. Intr-un bol, punem faina cernuta impreuna cu untul topit, praful de copt, zaharul si sarea si amestecam. Peste toate, turnam si ouale si ... (mai mult)

Citeste
Biscuiti spritati

Biscuiti spritati

Publicata marti, 18 februarie 2014, 14:35
Timp de gatire: 90 minute Complexitate: Usor

Intr-un castron mare, vom amesteca untul impreuna cu zaharul, pana obtinem o crema fina. Peste crema de unt vom cerne faina, adaugam un praf de sare si amestecam. Separat, vom bate bine oul cu vanilia... (mai mult)

Citeste
Madlene

Madlene

Publicata joi, 13 februarie 2014, 12:26
Timp de gatire: 30 minute Complexitate: Usor

Intr-un vas vom amesteca ouale, zaharul si un varf de sare, apoi le vom pune la baie de aburi, pentru a omogeniza ingredientele. Cand amestecul a devenit o crema fina, se da de pe aburi si se lasa la ... (mai mult)

Citeste
Prajitura dobos

Prajitura dobos

Publicata miercuri, 12 februarie 2014, 16:51
Timp de gatire: 70 minute Complexitate: Usor

Pentru inceput, preparam crema, caramelizand cam 200 g de zahar. Intr-un bol frecam untul impreuna cu 100 g de zahar dar si cu cele 3 oua. Amestecul se toarna peste caramelul inca fierbinte si se mai ... (mai mult)

Citeste
Prajitura cu bulion

Prajitura cu bulion

Publicata miercuri, 12 februarie 2014, 16:46
Timp de gatire: 120 minute Complexitate: Usor

Pentru prajitura, vom pregati mai intai aluatul, amestecand intr-un bol toate ingredinetele si framantand un aluat care sa nu se mai lipesca de maini. Il vom imparti in patru parti egale si vom ... (mai mult)

Citeste
Cozonac moldovenesc

Cozonac moldovenesc

Publicata miercuri, 12 februarie 2014, 16:42
Timp de gatire: 180 minute Complexitate: Mediu

Pentru aluat, vom folosi un vas mare, in care sa incapa laptele caldut, faina cernuta, ouale batute spuma cu telul si untul topit. Vom amesteca totul, apoi adaugam drojdia uscata, zaharul, coaja de ... (mai mult)

Citeste
Cornuri cu ciocolata

Cornuri cu ciocolata

Publicata miercuri, 12 februarie 2014, 16:27
Timp de gatire: 140 minute Complexitate: Usor

La inceput punem galbenusul de ou intr-un bol, impreuna cu 150 g de zahar, untul, drojdia, smantana, sarea si faina. Toate acestea le amestecam bine, apoi framantam compozitia obtinuta, pana ce ... (mai mult)

Citeste
Cornuri cu branza

Cornuri cu branza

Publicata joi, 6 februarie 2014, 12:53
Timp de gatire: 130 minute Complexitate: Usor

Faina, impreuna cu laptele, sarea, uleiul, drojdia si zaharul le amestecam bine, pana cand obtinem un aluat pe cere il framantam cu mana. Cand devine nelipicios si are o consistenta fina, il lasam la ... (mai mult)

Citeste
Melcisori cu nuca

Melcisori cu nuca

Publicata joi, 6 februarie 2014, 12:47
Timp de gatire: 140 minute Complexitate: Usor

Mai intai incalzim laptele, pe care il amestecam cu putina sare si zahar. Separat, intr-un castron vom amesteca untul si oul, impreuna cu faina si drojdia uscata. Turnam laptele si framantam aluatul ... (mai mult)

Citeste
Prajitura semiluna

Prajitura semiluna

Publicata miercuri, 5 februarie 2014, 19:40
Timp de gatire: 50 minute Complexitate: Usor

Prajitura se prepara intr-un mod foarte simplu; vom amesteca untul ce a stat la temperatura camerei, impreuna cu zaharul si vom obtine o crema. Pe rand, vom adauga ouale si vom incorpora usor, pana ce... (mai mult)

Citeste
Macarons

Macarons

Publicata duminica, 22 decembrie 2013, 13:15
Timp de gatire: 45 minute Complexitate: Usor

Intr-un bol punem migdalele impreuna cu zaharul pudra si le amestecam cu ajutorul unui blender. Separat, albusurile se bat spuma cu 10 g de zahar si colorantul alimentar. Le mixam pana cand devin o ... (mai mult)

Citeste
Tarta tatin cu mere

Tarta tatin cu mere

Publicata sambata, 21 decembrie 2013, 14:53
Timp de gatire: 60 minute Complexitate: Usor

Mai intai curatam merele si le taiem in sferturi. Amestecam sucul de lamaie cu 100 g zahar vanilat. Intr-o tigaie, topim restul de zahar impreuna cu 2 linguri de apa si caramelizam. Peste zaharul ... (mai mult)

Citeste
Panettone

Panettone

Publicata sambata, 21 decembrie 2013, 14:36
Timp de gatire: 200 minute Complexitate: Usor

Intr-un vas mai mare punem faina, iar peste ea adaugam toate celelalte ingrediente. Amestecam totul, apoi framantam cu mainile aluatul, timp de 20 de minute. Vom lasa la dospit pentru cel putin o ora,... (mai mult)

Citeste

Oops! Momentan smecheria nu functioneaza :))