Prajitura amandina

cumparamisim.ro
Foto - Prajitura amandina
Complexitate: usor Timp de preparare: 200 minute
5.00 5 1 vot / pareri

Ingrediente:

Blat: 200 g faina 150 g zahar 5 oua 25 g cacao 40 ml ulei 1 praf de copt Crema: 500 ml frisca lichida 300 g ciocolata neagra rom Sirop: 200 g zahar 200 ml apa rom Glazura: 120 g ciocolata neagra 100 g zahar 100 ml apa 25 g cacao 50 g unt rom

Mod de preparare:

Pentru inceput se prepara blatul mixand cele 5 oua impreuna cu zaharul si cacao. Treptat se presara faina si praful de copt, amestecand mereu. Se adauga romul si uleiul in etape, iar cand amestecul devine omogen si capata consistenta, acesta se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul incins in prealabil, unde va sta cam 30 de minute, pana ce se coace suficient. Intre timp se trece la pregatirea cremei pentru amandina, turnand frisca lichida intr-o cratita si punand-o pe foc. Cand incepe sa fiarba, se da la o parte de pe foc, peste ea se adauga ciocolata rupta in bucatele, dar si romul si se mixeaza cu telul. Cand s-a mai racit se da la frigider, pentru aproximativ o jumatate de ora. Se prepara si siropul, astfel intr-o cratita se topeste zaharul, iar cand devine auriu, se toarna cam 150 de ml de apa si se fierbe, amestecand des. Cand a fiert suficient, se adauga rom si se lasa deoparte. Blatul, odata ce s-a copt suficient, se scoate din cuptor, se taie in doua felii, apoi pe un platou se aseaza prima foaie, se insiropeaza bine, se intinde trei sferturi din crema de ciocolata, se niveleaza intr-un strat uniform, apoi se aseaza cea de-a doua foaie de blat. Deasupra se acopera totul cu restul de crema si se taie prajitura in patrate de marimi egale. La final se pregateste glazura punand la fiert apa cu zaharul, timp de aproximativ 10 minute, iar cand incepe sa se ingroase, se da de pe foc, se adauga cacao si ciocolata si se amesteca bine. In momentul in care incepe sa se raceasca putin, se adauga untul si romul si se mixeaza. Glazura se toarna peste fiecare din patratelele de prajitura. Odata montate, amandinele se aseaza pe un platou mai mare si se dau la frigider, unde vor sta cel putin 2 ore, pentru a permite glazurii sa se intareasca suficient.

Parerile utilizatorilor

Retete asemanatoare

  • Tort amandina

    Tort amandina

    Blatul se prepara mixand ouale impreuna cu zaharul, cacao, un praf de sare si praful de copt, apoi se toarna in etape ... (mai mult)

    Citeste
  • Prajitura cu mere si biscuiti

    Prajitura cu mere si biscuiti

    Merele se dau pe razatoare si se pun intr-o cratita, la calit, impreuna cu zaharul si apa. Cand sucul merelor se lasa pe... (mai mult)

    Citeste
  • Prajitura cu rodie

    Prajitura cu rodie

    Faina o cernem intr-un vas mai mare, peste ea se adauga praful de copt si grisul. Separat se bat ouale impreuna cu ... (mai mult)

    Citeste
  • Prajitura cu budinca

    Prajitura cu budinca

    Piscoturile se aseaza pe un platou si se insiropeaza cu rom dizolvat in 100 ml de apa. Peste ele se intinde jumatate din... (mai mult)

    Citeste
  • Prajitura cu piscoturi

    Prajitura cu piscoturi

    Se prepara crema astfel: frisca se bate bine, apoi se iau cele 5 oua si li se separa galbenusurile de albusuri. ... (mai mult)

    Citeste
  • Prajitura revani

    Prajitura revani

    Se pun intr-un bol untul moale , impreuna cu zaharul si se mixeaza, apoi se adauga cele 4 oua cate unul, mixand mereu. ... (mai mult)

    Citeste

Oops! Momentan smecheria nu functioneaza :))