Tort amandina

cumparamisim.ro
Foto - Tort amandina
Complexitate: usor Timp de preparare: 130 minute
5.00 5 1 vot / pareri

Ingrediente:

Blat: 160 g faina 150 g zahar 20 g cacao 40 ml ulei 4 oua 80 ml apa 1 praf de copt sare Sirop: 200 ml apa 100 g zahar vanilie Crema: 200 g zahar pudra 300 g unt 40 g cacao 4 galbenusuri rom Glazura: 200 g ciocolata neagra 200 ml frisca

Mod de preparare:

Blatul se prepara mixand ouale impreuna cu zaharul, cacao, un praf de sare si praful de copt, apoi se toarna in etape uleiul, iar la final se adauga, in ploaie, faina. Toate acestea se amesteca bine, rezultand o compozitie moale ce poate fi turnata intr-o tava de tort tapetata cu hartie de copt. Se niveleaza intr-un strat uniform, apoi se da tava in cuptorul incins, unde se coace blatul, pentru 25 de minute. Cand este gata se scoate din tava si se lasa la racit, apoi se taie in trei foi. Intre timp se pregateste crema pentru tort. Intr-un bol se pune untul ce a stat la temperatura camerei, peste acesta se adauga pe rand galbenusurile si zaharul pudra, mixand mereu, iar la final se pune cacao si rom. Se mixeaza pana cand se obtine o crema consistenta si fina. Siropul va fi rezultat din apa ce a fiert impreuna cu zaharul, in sirop se toarna esenta de vanilie, apoi cu acesta se vor insiropa, pe rand foile de tort. Astfel, se monteaza tortul asezand prima foaie de blat, acesta se insiropeaza, apoi se acopera cu un strat generos de crema, operatiunea repetandu-se pentru cele 3 foi de blat, iar deasupra se intinde un ultim start de crema. Se pregateste si glazura pentru care se pune la fiert frisca, iar cand devine foarte fierbinte, se pun bucati de ciocolata si se amesteca alert, cu ajutorul unui tel. La final va rezulta o crema fluida si fina care va fi turnata deasupra tortului. tortul amandina se orneaza cu ciocolata si se lasa la rece cel putin 3 ore.

Parerile utilizatorilor

Retete asemanatoare

  • Tort cu piscoturi

    Tort cu piscoturi

    Galbenusurile se mixeaza impreuna cu 100 g zahar si laptele praf, apa si zaharul vanilat. Dupa ce s-au incorporat, se ... (mai mult)

    Citeste
  • Tort de zahar ars

    Tort de zahar ars

    Mai intai, se caramelizeaza cele 5 linguri de zahar intr-o cratita destul de adanca, in care va merge tortul la cuptor. ... (mai mult)

    Citeste
  • Tort de fasole

    Tort de fasole

    Fasolea se fierbe bine, apoi se scurge de apa si se paseaza. Piureul de fasole se amesteca impreuna cu galbenusurile ... (mai mult)

    Citeste
  • Prajitura amandina

    Prajitura amandina

    Pentru inceput se prepara blatul mixand cele 5 oua impreuna cu zaharul si cacao. Treptat se presara faina si praful de ... (mai mult)

    Citeste
  • Tort cu iaurt

    Tort cu iaurt

    Realizam crema in care amestecam zaharul cu iaurtul, apoi adaugam si gelatina ce a fost dizolvata in prealabil si ... (mai mult)

    Citeste
  • Tort cu banane

    Tort cu banane

    Blatul se prepara punand la foc intr-o cratita, laptele, zaharul vanilat, zaharul si se fierbe. Ouale se separa, ... (mai mult)

    Citeste

Oops! Momentan smecheria nu functioneaza :))