Torturi
Tort amandina
Publicata joi, 9 iulie 2015, 13:16Blatul se prepara mixand ouale impreuna cu zaharul, cacao, un praf de sare si praful de copt, apoi se toarna in etape uleiul, iar la final se adauga, in ploaie, faina. Toate acestea se amesteca bine, ... (mai mult)
CitesteTort egiptean
Publicata marti, 28 aprilie 2015, 10:34Pentru foile de blat se bat albusurile, impreuna cu zaharul pana ce devin o spuma tare, peste ea se adauga nucile si faina si se amesteca usor totul. Compozitia obtinuta se imparte in 3 cantitati ... (mai mult)
CitesteTort cu crema de lamaie
Publicata marti, 28 aprilie 2015, 10:31Blatul se prepara mixand untul impreuna cu zaharul si ouale pana cand devin o crema fina. Peste ele se cerne faina, in etape, amestecand mereu, se adauga praful de copt, coaja de lamaie, o lingurita ... (mai mult)
CitesteTort cu crema de vanilie
Publicata marti, 28 aprilie 2015, 10:20Prima data se prepara blatul, pentru care se separa albusurile de galbenusurile celor 5 oua, albusurile se bat spuma cu putina sare, iar galbenusurile se mixeaza impreuna cu zaharul. Peste crema de ... (mai mult)
CitesteTort dobos
Publicata luni, 9 februarie 2015, 10:39Pentru blat se separa cele 4 galbenusuri de albusurile lor si se pun in boluri diferite. Galbenusurile se mixeaza impreuna cu 100 g de zahar pana devin cremoase, apoi se incorporeaza si albusurile si ... (mai mult)
CitesteTort cu fructe de padure
Publicata marti, 19 august 2014, 10:21Pentru blat de procedeaza clasic, mixand cele 6 galbenusuri impreuna cu zaharul, cacao si vanilia, pana devin cremoase, apoi se adauga faina in ploaie si se incorporeaza. Albusurile se bat spuma cu un... (mai mult)
CitesteTort de morcovi
Publicata vineri, 15 august 2014, 09:42Mai intai, intr-un bol mai mare se pun faina, praful de copt, nucile pisate, zaharul brun, stafidele si morcovul ras si se amesteca ingredientele. Separat, se mixeaza cele 4 oua, impreuna cu uleiul, ... (mai mult)
CitesteTort cu crema de ciocolata
Publicata luni, 4 august 2014, 15:42Se prepara crema, topind intr-o cratita ciocolata, peste ea se toarna frisca si se fierbe la foc mic, amestecand mereu. Cand a fiert suficient si a inceput sa capate consistenta, se da de pe foc si se... (mai mult)
CitesteTort cu visine
Publicata vineri, 11 iulie 2014, 09:44Intr-un bol se pun faina, praful de copt, 100 g zahar, 100 g unt si 2 oua. Toate acestea se amesteca bine, pana cand aluatul devine consistent si se poate framanta cu mana, apoi se acopera cu o folie ... (mai mult)
CitesteTort de piersici
Publicata vineri, 11 iulie 2014, 09:25Pentu blat, se pun in boluri diferite albusurile si galbenusurile celor 3 oua, apoi galbenusurile se bat cu un mixer impreuna cu sucul de portocale pana ce devin spumoase, iar albusurile se bat spuma ... (mai mult)
CitesteTort cu capsuni
Publicata marti, 17 iunie 2014, 08:13Capsunile se spala bine si se scurg de apa, iar biscuitii se pun intr-un bol si se zdrobesc in bucati mai mici, apoi se amesteca impreuna cu o lingura de cacao, dar si cu untul ce a stat la ... (mai mult)
CitesteTort cu zmeura
Publicata marti, 10 iunie 2014, 08:55Pentru blat, se bat albusurile spuma, iar galbenusurile se mixeaza bine, cu zaharul. Ciocolata, de preferinta alba, se topeste la baie de aburi, iar peste ea se adauga treptat,untul si galbenusurile ... (mai mult)
CitesteTort de mere cu crema de zahar ars
Publicata joi, 13 februarie 2014, 10:23Pentru tort, folosim o cratita cu pereti inalti, in care vom pune 150 g zahar si lingura de miere. Vom topi zaharul si mierea, iar cand caramelul s-a format, il intindem pe pretii cratitei, ... (mai mult)
CitesteTort de fasole
Publicata joi, 13 februarie 2014, 10:18Fasolea se fierbe bine, apoi se scurge de apa si se paseaza. Piureul de fasole se amesteca impreuna cu galbenusurile celor 4 oua, zaharul si untul batut spuma. Peste crema obtinuta adaugam cacao, ... (mai mult)
CitesteTort de bezea
Publicata miercuri, 12 februarie 2014, 15:02Intr-un bol punem albusurile si le batem spuma, impreuna cu zaharul si zeama de lamaie. Vom pune bolul la bain marie si vom mai bate spuma inca 6 minute. Spuma obtinuta se toarna intr-o forma de tort,... (mai mult)
Citeste