Tort cu visine
Ingrediente:
300 g faina 1 praf de copt 200 g unt 200 g zahar 4 oua 1 kg visine 50 g amidon 600 g branza 50 g zahar vanilat suc de lamaie frisca
Mod de preparare:
Intr-un bol se pun faina, praful de copt, 100 g zahar, 100 g unt si 2 oua. Toate acestea se amesteca bine, pana cand aluatul devine consistent si se poate framanta cu mana, apoi se acopera cu o folie si se da la frigider, timp in care se pregateste umplutura pentu tort. Astfel amidonul se dizolva in 4 linguri de suc de lamaie, visinile se spala si li se indeparteaza samburii, iar branza se sfarama bine cu o furculita. Intr-o cratita se pun cam 300 ml de apa, se adauga zaharul vanilat si se lasa pe foc pentru a fierbe siropul. Cand a fiert suficent, se adauga si amidonul dizolvat, amestecand mereu si se pun si visinile, pentru a le aromatiza. Separat, intr-o alta cratita, se topeste untul , apoi se lasa sa se raceasca. Peste el se adauga branza de vaci,cele 3 oua ramase si restul de zahar. Se amesteca bine, pana ce rezulta o crema consitenta. Cand crema este gata, se scoate aluatul din frigider si se intinde intr-o forma de tort, tapetata cu unt. Peste aluat se toarna crema de branza, iar deasupra se pun visinile. Tortul se va coace in cuptorul incins, timp de 45 de minute, iar cand e gata se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca, se scoate apoi din forma si se aseaza pe un platou si se decoreaza cu frisca si visine.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Compot de visine
Se spala bine visine si se lasa intr-o oala plina cu apa timp de 30 de minute. In caz ca au viermi, acestia vor iesi la ... (mai mult)
Citeste -
Tort cu iaurt
Realizam crema in care amestecam zaharul cu iaurtul, apoi adaugam si gelatina ce a fost dizolvata in prealabil si ... (mai mult)
Citeste -
Briose cu visine
Se spala visinele si se taie in bucati mici. Se amesteca cu zaharul, faina, praful de copt si scortisoara. Se adauga ... (mai mult)
Citeste -
Spuma de visine
Visinile se spala si se scurg bine de apa, apoi li se scot samburii si se pun intr-un blender, pentru a le pasa. ... (mai mult)
Citeste -
Tarta cu visine
Intr-un castron, se bat galbenusurile impreuna cu 100 g zahar. Se amesteca bine si se aduaga laptele, esenta de vanilie ... (mai mult)
Citeste -
Sirop de visine
Visinile se trec prin masina de tocat inoxidabila, iar samburii se scot. Peste visine se adauga zaharul, zeama de lamaie... (mai mult)
Citeste







