Sirop de visine
Ingrediente:
500-750 g visine zeama de la 1 lamaie 2 pahare zahar tos 3 pahare apa
Mod de preparare:
Visinile se trec prin masina de tocat inoxidabila, iar samburii se scot. Peste visine se adauga zaharul, zeama de lamaie si apa intr-un castron. Se amesteca totul si se lasa sa stea o ora, apoi se strecoara printr-un strecuratoare. Siropul obtinut se pune la inghetat intr-o tavita la frigider. Cand este inghetat bine, se serveste in cupe.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Compot de visine
Se spala bine visine si se lasa intr-o oala plina cu apa timp de 30 de minute. In caz ca au viermi, acestia vor iesi la ... (mai mult)
Citeste -
Briose cu visine
Se spala visinele si se taie in bucati mici. Se amesteca cu zaharul, faina, praful de copt si scortisoara. Se adauga ... (mai mult)
Citeste -
Spuma de visine
Visinile se spala si se scurg bine de apa, apoi li se scot samburii si se pun intr-un blender, pentru a le pasa. ... (mai mult)
Citeste -
Tarta cu visine
Intr-un castron, se bat galbenusurile impreuna cu 100 g zahar. Se amesteca bine si se aduaga laptele, esenta de vanilie ... (mai mult)
Citeste -
Jeleu de visine
Visinile se spala si li se indeparteaza samburii, apoi se pun intr-o cratica incapatoare. Peste ele se adauga zaharul si... (mai mult)
Citeste -
Lichior de visine
Se spala bine visinele si se rup coditele! Apoi, se pun visinele in borcan, se toarna zahar peste ele si se infileteaza ... (mai mult)
Citeste







