Jeleu de visine

Foto - Jeleu de visine
Complexitate: usor Timp de preparare: 65 minute
5.00 5 1 vot / pareri

Ingrediente:

1 kg visine 300 g zahar 20 g gelatina 2 l apa

Mod de preparare:

Visinile se spala si li se indeparteaza samburii, apoi se pun intr-o cratica incapatoare. Peste ele se adauga zaharul si se toarna apa. Se porneste focul si se fierbe pana cand incepe sa se lege siropul. Separat, gelatina se pune la dizolvat in apa race, iar cand compozitia din cratita s-a mai racit, se adauga si aceasta, amestecand unsor. Jeleul de visine se transfera intr-un bol si se da la rece pentru a se inchega foarte bine, putand fi apoi folosit la prajituri, torturi sau deserturi cu crema.

Parerile utilizatorilor

Retete asemanatoare

  • Compot de visine

    Compot de visine

    Se spala bine visine si se lasa intr-o oala plina cu apa timp de 30 de minute. In caz ca au viermi, acestia vor iesi la ... (mai mult)

    Citeste
  • Briose cu visine

    Briose cu visine

    Se spala visinele si se taie in bucati mici. Se amesteca cu zaharul, faina, praful de copt si scortisoara. Se adauga ... (mai mult)

    Citeste
  • Spuma de visine

    Spuma de visine

    Visinile se spala si se scurg bine de apa, apoi li se scot samburii si se pun intr-un blender, pentru a le pasa. ... (mai mult)

    Citeste
  • Tarta cu visine

    Tarta cu visine

    Intr-un castron, se bat galbenusurile impreuna cu 100 g zahar. Se amesteca bine si se aduaga laptele, esenta de vanilie ... (mai mult)

    Citeste
  • Sirop de visine

    Sirop de visine

    Visinile se trec prin masina de tocat inoxidabila, iar samburii se scot. Peste visine se adauga zaharul, zeama de lamaie... (mai mult)

    Citeste
  • Tarta cu mere

    Tarta cu mere

    Se curata merele si se taie felii subtiri. Se topeste untul impreuna cu biscuitii sfaramati. Apoi, se amesteca ouale ... (mai mult)

    Citeste

Oops! Momentan smecheria nu functioneaza :))