Deserturi
Semifreddo de ciocolata
Publicata miercuri, 6 mai 2015, 09:39Galbenusurile se mixeaza impreuna cu zaharul, pana devin o crema fina. Separat se bate si smantana, apoi se incorporeaza in crema de ou. Ciocolata se rupe in bucati mici, se topeste la bain marin, se... (mai mult)
CitesteFlan de portocale
Publicata marti, 7 aprilie 2015, 08:21Doua dintre portocale se curata de coaja, iar cea de-a treia se da pe razatoare. Intr-o cratita se toarna lapetele, peste el se adauga vanilia, dar si coaja de portocala si se lasa la fiert, pe foc ... (mai mult)
CitesteClatite marocane
Publicata vineri, 27 martie 2015, 11:16Intr-un bol, se pun toate ingredientele, peste ele se toarna apa calduta si se amesteca totul cu ajutorul unui tel. Aluatul se lasa sa stea cam 30 de minute, apoi se coc clatitele intr-o cratita in ... (mai mult)
CitesteClatite banatene
Publicata vineri, 27 martie 2015, 11:14Branza se sfarama si se amesteca impreuna cu un ou, zahar, cam 100 g, vanilie, dar si stafidele. Se amesteca bine, iar din acest amestec se vor umple foile de clatita, care se vor rula si se vor ... (mai mult)
CitestePanna cotta cu sos de zmeura
Publicata joi, 12 martie 2015, 10:55Intr-o cratita se toarna laptele si smantana si se pun la fiert. Se adauga zaharul si se amesteca des, pana ce acesta se dizolva definitiv. Cand da in clocot smantana, se da cratita de pe foc, apoi se... (mai mult)
CitestePanna cotta cu ciocolata
Publicata joi, 12 martie 2015, 10:51Gelatina se pune la dizolvat, in aproximativ 50 ml de lapte. Intr-o cratita se toarna smantana, iar cand incepe sa fiarba se adauga zaharul si ciocolata rupta in bucatele mici. Cand toate acestea s-au... (mai mult)
CitestePanna cotta cu fructe de padure
Publicata joi, 12 martie 2015, 10:43Intr-o cana cu 100 ml de apa se dizolva gelatina. Separat, intr-o cratita se pune smantana, peste ea se adauga zaharul si vanilia, se pune pe foc si se amesteca des, pana ce incepe sa fiarba. Cand ... (mai mult)
CitesteMancare de prune cu orez
Publicata joi, 6 noiembrie 2014, 13:22Prunele uscate se spala si se pun la inmuiat, in apa calda, iar orezul se spala bine, in ape succesive, se scurge bine, apoi se pune la fiert, in apa cu un praf de sare. La randul lor, se pun prunele ... (mai mult)
CitesteBanana split
Publicata sambata, 25 octombrie 2014, 14:22Intr-o cupa de sticla ovala se aseaza o cupa de inghetata de vanilie si una de capsuni, iar peste acestea se aseaza jumatatile de banana taiate pe lung. Deasupra se vor aseza din nou cate o cupa de ... (mai mult)
CitesteClatite cu inghetata
Publicata miercuri, 13 august 2014, 12:41Intr-un bol se sparg cele 3 oua, se bat bine, apoi se adauga laptele si se presara faina, in ploaie, amestecand mereu, pentru a nu se forma cocoloase. Din compozitia rezultata, se rumenesc foile de ... (mai mult)
CitesteClatite cu ciuperci
Publicata miercuri, 13 august 2014, 12:31Ciupercile se spala si se toaca in cubulete mici, ceapa se toaca marunt, la fel si patrunjelul. Intr-o tigaie, se toarna cam 2 linguri de ulei de masline, iar cand se incinge, se pune ceapa la calit. ... (mai mult)
CitesteParfait de lamaie
Publicata marti, 12 august 2014, 12:02Mai intai se bate frisca pana ce devine o spuma tare si se da la frigider, cat timp se prepara parfait-ul de lamaie. Astfel, se sparg ouale intr-un vas si se mixeaza pana ce devin spuma, peste ele se ... (mai mult)
CitestePere umplute cu branza
Publicata joi, 31 iulie 2014, 10:28Perele se spala, se scobesc usor astfel incat sa rezulte mici cupe, in care se va introduce crema de branza aromata cu vanilie si zahar. Odata umplute, perele se aseaza intr-o tava si se dau la ... (mai mult)
CitesteClatite cu pui si ciuperci
Publicata marti, 29 iulie 2014, 13:12Pentru clatite, se pun intr-un bol faina, peste ea se adauga oul batut spuma, apa si un praf de sare. Se amesteca bine totul, apoi se rumenesc clatitele, intr-o tigaie. Umplutura pentru clatite se ... (mai mult)
CitesteClatite cu pui
Publicata marti, 29 iulie 2014, 13:03Intr-o oala cu apa si putina sare, se fierbe pieptul de pui, iar cand s-a fiert suficient, se scurge bine de apa, apoi se toaca marunt si se pune intr-un bol. Peste carne se rade cascavalul si se ... (mai mult)
Citeste