Semifreddo de ciocolata
Ingrediente:
400 ml smantana 120 g ciocolata 40 g alune macinate 80 g zahar 4 galbenusuri
Mod de preparare:
Galbenusurile se mixeaza impreuna cu zaharul, pana devin o crema fina. Separat se bate si smantana, apoi se incorporeaza in crema de ou. Ciocolata se rupe in bucati mici, se topeste la bain marin, se lasa la racit, apoi se toarna peste crema. Intr-un vas de sticla se aseaza mai intai un strat uniform de alune peste acestea se toarna crema preparata si se da vasul la frigider pentru cel putin 5 ore. Se serveste simpla, glazurata cu ciocolata sau ornata cu frisca.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Sos de ciocolata alba
Ciocolata se rupe bucati. Intr-un vas se pun ciocolata, laptele si frisca la foc mic, amestecand din cand in cand pana ... (mai mult)
Citeste -
Capsuni glazurate cu ciocolata
Ciocolata se rupe in bucati si se pune la bain marie pentru a se topi usor. Peste ciocolata adaugam untul si amestecam ... (mai mult)
Citeste -
Ciocolata de casa
Se toarna laptele intr-o cratita si se lasa la incalzit. Apoi, se pun bucati de ciocolata si se amesteca bine. Dupa ce ... (mai mult)
Citeste -
Glazura de ciocolata
Se sfaramana ciocolata si se pune intr-o cratita impreuna cu apa. La foc mic, amestecati pana cand ciocolata este ... (mai mult)
Citeste -
Parfait de ciocolata
Se pune ciocolata pe foc la topit in lapte, se adauga tot zaharul si se amesteca bine. Apoi, se bat putin galbenusurile ... (mai mult)
Citeste -
Trufe de ciocolata
Se sfaramana ciocolata. Apoi, se pune ciocolata impreuna cu untul intr-un castron si se amesteca bine. Se toarna ... (mai mult)
Citeste







