Panna cotta cu ciocolata
Ingrediente:
500 ml smantana lichida 100 g zahar 10 g gelatina 60 g ciocolata vanilie
Mod de preparare:
Gelatina se pune la dizolvat, in aproximativ 50 ml de lapte. Intr-o cratita se toarna smantana, iar cand incepe sa fiarba se adauga zaharul si ciocolata rupta in bucatele mici. Cand toate acestea s-au incorporat perfect si incep sa capete consistenta unei creme, se da cratita de pe foc si se lasa putin la racit. Se adauga si gelatina dizolvata si se amesteca bine. Ultima adaugata va fi vanilia, pentru plus de aroma. Odata pregatita, panna cotta se toarna in cupe mici, deasupra se rade ciocolata, apoi se da la frigider, pentru cel putin 4 ore.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Panna cotta
Se dizolva gelatina lasand-o timp de 10 minute intr-un bol cu apa. Frisca se pune intr-o cratita impreuna cu laptele, ... (mai mult)
Citeste -
Panna cotta cu sos de zmeura
Intr-o cratita se toarna laptele si smantana si se pun la fiert. Se adauga zaharul si se amesteca des, pana ce acesta se... (mai mult)
Citeste -
Panna cotta cu fructe de padure
Intr-o cana cu 100 ml de apa se dizolva gelatina. Separat, intr-o cratita se pune smantana, peste ea se adauga zaharul ... (mai mult)
Citeste -
Sos de ciocolata alba
Ciocolata se rupe bucati. Intr-un vas se pun ciocolata, laptele si frisca la foc mic, amestecand din cand in cand pana ... (mai mult)
Citeste -
Capsuni glazurate cu ciocolata
Ciocolata se rupe in bucati si se pune la bain marie pentru a se topi usor. Peste ciocolata adaugam untul si amestecam ... (mai mult)
Citeste -
Ciocolata de casa
Se toarna laptele intr-o cratita si se lasa la incalzit. Apoi, se pun bucati de ciocolata si se amesteca bine. Dupa ce ... (mai mult)
Citeste







