Panna cotta
Ingrediente:
1 litru frisca lichida 100 g de zahar 100 g de lapte integral esenta de vanilie 2 plicuri de gelatina
Mod de preparare:
Se dizolva gelatina lasand-o timp de 10 minute intr-un bol cu apa. Frisca se pune intr-o cratita impreuna cu laptele, esenta de vanilie si zaharul, apoi se fierbe la foc mic. Cand fluidul este aproape de fierbere, se adauga si gelatina dizolvata si se amesteca mereu pentru a evita formarea cocoloaselor. Dupa inca 5 minute, panna cotta este gata de a fi turnata in cupe si se lasa la frigider cam 2 ore, cat sa se mai intareasca. Se serveste cu crema de ciocolata deasupra.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Panna cotta cu sos de zmeura
Intr-o cratita se toarna laptele si smantana si se pun la fiert. Se adauga zaharul si se amesteca des, pana ce acesta se... (mai mult)
Citeste -
Panna cotta cu fructe de padure
Intr-o cana cu 100 ml de apa se dizolva gelatina. Separat, intr-o cratita se pune smantana, peste ea se adauga zaharul ... (mai mult)
Citeste -
Panna cotta cu ciocolata
Gelatina se pune la dizolvat, in aproximativ 50 ml de lapte. Intr-o cratita se toarna smantana, iar cand incepe sa ... (mai mult)
Citeste