Clatite banatene
Ingrediente:
250 g smantana 500 g de branza 150 g zahar 10 clatite 4 oua vanilie 50 g stafide
Mod de preparare:
Branza se sfarama si se amesteca impreuna cu un ou, zahar, cam 100 g, vanilie, dar si stafidele. Se amesteca bine, iar din acest amestec se vor umple foile de clatita, care se vor rula si se vor aseaza intr-o tava termorezistenta ce a fost unsa cu putin unt. Separat, celorlalte trei oua li se separa galbenusurile de albusuri, albusurile se bat spuma cu putin zahar, iar galbenusurile se mixeaza impreuna cu restul de zahar, dar si smantana. Crema de galbenusuri se toarna peste clatite, astfel incat sa patrunda si in spatiile dintre ele, apoi se da tava la cuptorul incins. Cand incepe sa se rumeneasca desupra, se scoate tava din cuptor numai pentru a intinde spuma de albusuri, apoi se mai lasa inca 5-10 minute, pana cand bezeaua devine rumena.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Clatite cu pui si ciuperci
Pentru clatite, se pun intr-un bol faina, peste ea se adauga oul batut spuma, apa si un praf de sare. Se amesteca bine ... (mai mult)
Citeste -
Clatite cu mere
Clatite se prepara din aluatul clasic, la care adauagm putin zahr pudra si esente de vanilie. Umplutura o pregatim ... (mai mult)
Citeste -
Tort de clatite
Clatitele le preparam batand mai intai ouale cu un tel, peste ele turnam laptele si faina si amestecam bine, pentru a ... (mai mult)
Citeste -
Clatite cu inghetata
Intr-un bol se sparg cele 3 oua, se bat bine, apoi se adauga laptele si se presara faina, in ploaie, amestecand mereu, ... (mai mult)
Citeste -
Clatite cu capsuni
Intr-un bol se pune branza faramata cu o furculita, peste ea se adauga zaharul si sucul de lamaie si se amesteca bine. ... (mai mult)
Citeste -
Clatite americane
Untul de topeste in cuptorul cu microunde. Intr-un castron se pun ouale, laptele, untul, esenta de vanilie si zaharul, ... (mai mult)
Citeste







