Mancare de prune cu orez
Ingrediente:
300 g prune uscate 200 g orez 50 g zahar 30 ml ulei scortisoara
Mod de preparare:
Prunele uscate se spala si se pun la inmuiat, in apa calda, iar orezul se spala bine, in ape succesive, se scurge bine, apoi se pune la fiert, in apa cu un praf de sare. La randul lor, se pun prunele la fiert, in aproximativ 700 ml de apa si un praf de scortiosara, iar cand au fiert, se dau de pe foc si se scot din apa, cu ajutorul unei strecuratori. Intr-o alta cratita se toarna ulei, se pune o lingura de faina si se amesteca continuu, pana cand incepe sa sfaraie in cratita. Se adauga si zaharul si se lasa pe foc pana cand se topeste definitiv, apoi se toarna din apa in care au fiert prunele, rezultand un sos dulce. Peste acest sos se vor adauga prunele, apoi orezul fiert, se amesteca totul, apoi se serveste, inca fierbinte.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Prajitura rasturnata cu prune
Blatul pentru prajitura se prepara mixand untul ce a stat la temperatura camerei, impreuna cu zaharul si smantana, apoi ... (mai mult)
Citeste -
Gem de prune
Se spala prunele, se taie, se scot samburii si se pun intr-o cratita cu 1kg de zahar, la foc mic, timp de 90 minute. ... (mai mult)
Citeste -
Magiun de prune
Se pregatesc borcanele! Acestea se sterilizeaza si se pun deoparte. Apoi, se spala bine prunele si se scot samburii. ... (mai mult)
Citeste -
Mancare de urzici cu orez
Urzicile se fierb in apa cu sare pana cand se inmoaie bine, se scurg, apoi se toaca in felii subtiri. Se pastreaza apa ... (mai mult)
Citeste -
Sufleu de prune
Se infierbanta laptele cu zaharul, se adauga biscuitii rupti bucatele si se lasa sa se raceasca putin. Se adauga apoi ... (mai mult)
Citeste -
Marmelada de prune
Prunele se spala, se curata de coaja, se taie in jumatati si li se indeparteaza samburii. Folosim o cratita mai inalta, ... (mai mult)
Citeste







