Mancare de urzici cu orez
Ingrediente:
1kg urzici 400g orez 120ml ulei 120g unt 250g ceapa 400g branza telemea 250g smantana marar sare
Mod de preparare:
Urzicile se fierb in apa cu sare pana cand se inmoaie bine, se scurg, apoi se toaca in felii subtiri. Se pastreaza apa in care au fiert urzicile. Ceapa se toaca marunt. Branza telemea se rade fin. Mararul se toaca marunt. Orezul se spala in doua ape. Orezul si ceapa se calesc in ulei, circa un minut. Se adauga 500ml de zeama de la urzici, completata cu apa, si se fierbe acoperit, timp de 20 de minute, pana scade apa si bobul de orez se inmoaie. Se lasa sa se raceasca si se amesteca cu branza telemea si mararul. Urzicile tocate se amesteca impreuna cu 100g de unt. Intr-o cratita unsa cu unt se aseaza jumatate din cantitatea de urzici si jumatate din cantitatea de orez, apoi se repeta. Se da cratita la cuptor, ca sa se infierbante preparatul. Se serveste cald, cu smantana.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Mancare de urzici
Urzicile se curata si se spala in apa rece. Apoi, se pun in apa clocotita cu sare si se lasa la fiert aproximativ 20 de ... (mai mult)
Citeste -
Pilaf cu urzici
Mai intai sa spala bine urzicile si se pun la fiert, in apa cu putina sare. Cand sunt gata, se scurg din apa fierbinte, ... (mai mult)
Citeste -
Piure de urzici
Intr-o tigaie, puneti putin ulei de masline si usturoiul pisat. Cand se rumeneste, se adauga cartofii curatati si tocati... (mai mult)
Citeste -
Ciorba de urzici
Ceapa, morcovii, urzicile si telina se curata, se spala si se toaca marunt. Orezul se spala, se fierbe si se lasa sa se ... (mai mult)
Citeste -
Urzici cu usturoi
Dupa ce au fost spalate in apa rece si curatate, urzicile se pun in apa clocotita si se lasa la fiert cam 30 de minute, ... (mai mult)
Citeste -
Mancare de prune cu orez
Prunele uscate se spala si se pun la inmuiat, in apa calda, iar orezul se spala bine, in ape succesive, se scurge bine, ... (mai mult)
Citeste







