Urzici cu usturoi
Ingrediente:
urzici curatate 2-3 linguri faina 3 catei de usturoi patrunjel ulei sare
Mod de preparare:
Dupa ce au fost spalate in apa rece si curatate, urzicile se pun in apa clocotita si se lasa la fiert cam 30 de minute, amestecand din cand in cand. Apoi, se scurg bine de apa si se toaca. Intr-o tigaie se pune putin ulei, se adauga urzicile impreuna cu putina zeama in care au fiert si se presara faina. Se amesteca foarte bine! Dupa 2 minute, se adauga si usturoiul presat sau tocat si se mai lasa putin pe foc. La final, se presara cu patrunjel si se serves calde alaturi de mamaliga.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Piure de urzici
Intr-o tigaie, puneti putin ulei de masline si usturoiul pisat. Cand se rumeneste, se adauga cartofii curatati si tocati... (mai mult)
Citeste -
Mancare de urzici
Urzicile se curata si se spala in apa rece. Apoi, se pun in apa clocotita cu sare si se lasa la fiert aproximativ 20 de ... (mai mult)
Citeste -
Pilaf cu urzici
Mai intai sa spala bine urzicile si se pun la fiert, in apa cu putina sare. Cand sunt gata, se scurg din apa fierbinte, ... (mai mult)
Citeste -
Mancare de urzici cu orez
Urzicile se fierb in apa cu sare pana cand se inmoaie bine, se scurg, apoi se toaca in felii subtiri. Se pastreaza apa ... (mai mult)
Citeste -
Ciorba de urzici
Ceapa, morcovii, urzicile si telina se curata, se spala si se toaca marunt. Orezul se spala, se fierbe si se lasa sa se ... (mai mult)
Citeste -
Dovlecei pane cu usturoi
Se spala dovleceii si se taie in felii. Se presara cu sare si se dau prin faina si ou batut. Se pun la prajit in uleiul ... (mai mult)
Citeste







