Dovlecei pane cu usturoi
Ingrediente:
2 dovlecei medii 2 catei de usturoi 200 g faina 1 ou 500 ml apa ulei sare
Mod de preparare:
Se spala dovleceii si se taie in felii. Se presara cu sare si se dau prin faina si ou batut. Se pun la prajit in uleiul incalzit si se lasa cate 2 minute pe fiecare parte. Intre timp, se pune apa intr-un vas si se adauga usturoiul tocat marunt. Cand sunt gata dovleceii, se scot si se pun in sosul de usturoi.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Flori de dovlecei pane
Florile de dovlecel se spala bine in apa rece, li se indeparteaza partea din mijloc, apoi, in fiecare floare se aseaza ... (mai mult)
Citeste -
Dovlecei pane
Dovleceii mici ( 3-4 cm diametru ), se curata si se taie felii de 1 cm grosime. Nu se sareaza, deoarece sarea ii ... (mai mult)
Citeste -
Dovlecei cu branza la cuptor
Dovleceii, dupa ce au fost spalati bine, se taie in jumatati, apoi fiecare jumatate se curata in interior, astfel incat ... (mai mult)
Citeste -
Mancare de dovlecei
Se prajeste putin intr-o cratita ceapa tocata cu untdelemn, se adauga dovleceii, rosiile oparite, curatate de pielita si... (mai mult)
Citeste -
Piure de dovlecei
Se spala si se curata dovleceii. Se taie cubulete si se pun la fiert pentru 15 minute. Dupa ce s-au inmuiat, se lasa la ... (mai mult)
Citeste -
Sufleu de dovlecei
Se rad dovleceii intregi in apa clocotita cu sare, se scurg, se sdrobesc cu furculita. Se prepara un sos alb preparat ... (mai mult)
Citeste