Dovlecei cu branza la cuptor
Ingrediente:
3 dovlecei 4 linguri ulei de masline 200 g branza telemea 200 ml iaurt 3 linguri de smantana 2 catei de usturoi marar sare piper
Mod de preparare:
Dovleceii, dupa ce au fost spalati bine, se taie in jumatati, apoi fiecare jumatate se curata in interior, astfel incat sa rezulte niste cilindri, ce vor fi apoi umpluti cu amestecul de branza. Din branza rasa, mararul tocat, cateii de usturoi pisati fin, iaurtul, putin ulei de masline, sare si piper, se prepara un amestec cremos, care va reprezenta umplutura pentru dovlecei. Fiecare dovlecel curatat in interior va fi umplut cu ajutorul unei lingurite, apoi vor fi asezati intr-o tava unsa cu putin ulei de masline si se dau la cuptor, timp de jumatate de ora. Se servesc fierbinti, cu un plus de cascaval ras, deasupra.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Sufleu de dovlecei
Se rad dovleceii intregi in apa clocotita cu sare, se scurg, se sdrobesc cu furculita. Se prepara un sos alb preparat ... (mai mult)
Citeste -
Dovlecei umpluti cu branza
Se rad dovleceii de coaja, se taie in doua in lung, se scobesc de miez si se sareaza putin. Se umplu cu branza ... (mai mult)
Citeste -
Rulouri de dovlecei
Se spala dovleceii, se taie felii in lung si se lasa putin la scurs. Apoi, se pun pe gratar sau intr-o tigaie, se ... (mai mult)
Citeste -
Tarta cu dovlecei
Pentru aluat, se amesteca ingredientele bine, pana ce rezulta un aluat usor sfaramicios, apoi se da la frigider, cat ... (mai mult)
Citeste -
Dovlecei gratinati
Se curata si se piseaza usturoiul. Apoi, se pune la rumenit intr-o tigaie cu putin ulei. Se adauga bulionul si putin ... (mai mult)
Citeste -
Dovlecei pane
Dovleceii mici ( 3-4 cm diametru ), se curata si se taie felii de 1 cm grosime. Nu se sareaza, deoarece sarea ii ... (mai mult)
Citeste







