Dovlecei pane
Ingrediente:
2kg dovlecei mici 250ml lapte 250g faina 300ml ulei 3 oua 100g cascaval sau branza sare
Mod de preparare:
Dovleceii mici ( 3-4 cm diametru ), se curata si se taie felii de 1 cm grosime. Nu se sareaza, deoarece sarea ii inmoaie. Se bat ouale. Cascavalul sau branza se da prin razatoare. Dovleceii se trec de doua ori prin lapte si faina, apoi prin ou batut. Se pun la prajit in ulei, la foc potrivit. Se rumenesc pe ambele parti si se sareaza. Se servesc fierbinti, presarati cu branza telemea sau cascaval, ca fel intai sau ca garnitura.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Dovlecei pane cu usturoi
Se spala dovleceii si se taie in felii. Se presara cu sare si se dau prin faina si ou batut. Se pun la prajit in uleiul ... (mai mult)
Citeste -
Flori de dovlecei pane
Florile de dovlecel se spala bine in apa rece, li se indeparteaza partea din mijloc, apoi, in fiecare floare se aseaza ... (mai mult)
Citeste -
Piure de dovlecei
Se spala si se curata dovleceii. Se taie cubulete si se pun la fiert pentru 15 minute. Dupa ce s-au inmuiat, se lasa la ... (mai mult)
Citeste -
Sufleu de dovlecei
Se rad dovleceii intregi in apa clocotita cu sare, se scurg, se sdrobesc cu furculita. Se prepara un sos alb preparat ... (mai mult)
Citeste -
Varza pane
Varza se curata de foile de deasupra, apoi se taie in felii si se pune la fiert, in apa cu putina sare, dar se va lasa ... (mai mult)
Citeste -
Musaca de dovlecei
Se taie ceapa si se pune la calit intr-o tigaie cu 3 linguri de ulei. Apoi, se adauga carnea tocata, impreuna cu pasta ... (mai mult)
Citeste