Dovlecei pane

cumparamisim.ro
Foto - Dovlecei pane
Complexitate: usor Timp de preparare: 30 minute
5.00 5 3 voturi / pareri

Ingrediente:

2kg dovlecei mici 250ml lapte 250g faina 300ml ulei 3 oua 100g cascaval sau branza sare

Mod de preparare:

Dovleceii mici ( 3-4 cm diametru ), se curata si se taie felii de 1 cm grosime. Nu se sareaza, deoarece sarea ii inmoaie. Se bat ouale. Cascavalul sau branza se da prin razatoare. Dovleceii se trec de doua ori prin lapte si faina, apoi prin ou batut. Se pun la prajit in ulei, la foc potrivit. Se rumenesc pe ambele parti si se sareaza. Se servesc fierbinti, presarati cu branza telemea sau cascaval, ca fel intai sau ca garnitura.

Parerile utilizatorilor

Retete asemanatoare

  • Dovlecei pane cu usturoi

    Dovlecei pane cu usturoi

    Se spala dovleceii si se taie in felii. Se presara cu sare si se dau prin faina si ou batut. Se pun la prajit in uleiul ... (mai mult)

    Citeste
  • Flori de dovlecei pane

    Flori de dovlecei pane

    Florile de dovlecel se spala bine in apa rece, li se indeparteaza partea din mijloc, apoi, in fiecare floare se aseaza ... (mai mult)

    Citeste
  • Piure de dovlecei

    Piure de dovlecei

    Se spala si se curata dovleceii. Se taie cubulete si se pun la fiert pentru 15 minute. Dupa ce s-au inmuiat, se lasa la ... (mai mult)

    Citeste
  • Sufleu de dovlecei

    Sufleu de dovlecei

    Se rad dovleceii intregi in apa clocotita cu sare, se scurg, se sdrobesc cu furculita. Se prepara un sos alb preparat ... (mai mult)

    Citeste
  • Varza pane

    Varza pane

    Varza se curata de foile de deasupra, apoi se taie in felii si se pune la fiert, in apa cu putina sare, dar se va lasa ... (mai mult)

    Citeste
  • Musaca de dovlecei

    Musaca de dovlecei

    Se taie ceapa si se pune la calit intr-o tigaie cu 3 linguri de ulei. Apoi, se adauga carnea tocata, impreuna cu pasta ... (mai mult)

    Citeste

Oops! Momentan smecheria nu functioneaza :))