Mancaruri din legume
Musaca de legume
Publicata luni, 22 iunie 2015, 11:32Legumele se spala si se curata bine. Conopida se rupe in bucatele, apoi se fierbe, cam 25 de minute.Cand a fiert suficient se scurge bine din apa si se paseaza cu ajutorul unui blender. Dovleceii se ... (mai mult)
CitestePilaf cu mazare
Publicata marti, 24 martie 2015, 11:15Intr-o tigaie se toarna 3 linguri de ulei, iar cand s-a incins, se adauga ceapa tocata marunt si se caleste. Cand devine trasnparenta, se pun mazarea si usturoiul pisat si se mai tin la innabusit inca... (mai mult)
CitestePilaf cu legume
Publicata marti, 24 martie 2015, 10:43Orezul se spala bine, in ape succesive, iar legumele se curata si se toaca marunt. Intr-o tigaie se incing 2 linguri de ulei de masline si se calesc mai intai ceapa, apoi restul de legume, iar cand ... (mai mult)
CitesteTocanita de vinete
Publicata vineri, 22 august 2014, 10:24Mai intai se spala si se curata toate legumele. Vinetele se taie in felii subtiri, iar ardeiii, cartofii, ceapa si rosiile se taie in cubulete mici. Intr-o tigaie se pun la incins cam 60 ml de ulei in... (mai mult)
CitesteFasole facaluita
Publicata joi, 21 august 2014, 09:36Fasolea se alege, se spala si se pune la fiert. Cand e gata se scurge bine de apa si se pune intr-un bol, peste ea se adauga usturoiul, sare, cimbru si se paseaza. Separat, intr-o tigaie cu putin ulei... (mai mult)
CitesteMancare de vinete cu rosii
Publicata duminica, 17 august 2014, 08:00Mai intai se pregatesc legumele pentru gatit, astfel, vinetele si ardeii se coc si se curata de coaja, apoi se taie in fasii, rosiile se spala si se curata de coaja, apoi se taie in felii, iar ceapa ... (mai mult)
CitesteArdei umpluti cu sos de rosii
Publicata duminica, 17 august 2014, 07:55Legumele se spala bine, apoi, se dau pe razatoare. Astfel, legumele rase se adauga peste carnea de pui si se amesteca. Se pune si orezul spalat, dar si oul si verdeata tocata marunt. Toate acestea se ... (mai mult)
CitestePiperchi targasiti
Publicata luni, 28 iulie 2014, 15:30Mai intai ardeii spalati se taie julien, apoi, intr-o tigae se incinge uleiul si se calesc, la foc mic. Cand acestia incep sa se inmoaie, peste ei se adauga rosiile tocate si decojite si se fierb timp... (mai mult)
CitestePastai cu cartofi
Publicata sambata, 19 iulie 2014, 10:56Fasolea si cartofii se spala si respectiv se curata, apoi cartofii se taie in cubulete, iar fasolea se rupe in bucati mai mici. Intr-o oala mai incapatoare se pun cuburile de catofi si fasolea, iar ... (mai mult)
CitestePastai scazute
Publicata sambata, 19 iulie 2014, 10:50Fasolea se spala si se curata de extremitati, apoi se rupe in bucati mai mici. Ceapa se toaca marunt, iar usturoiul se piseaza, apoi se pun impreuna la calit, in ulei incins. Cand incepe sa devina ... (mai mult)
CitestePastai prajite
Publicata sambata, 19 iulie 2014, 10:40Fasolea se spala si se scurge bine de apa, apoi se da la fiert, in apa cu putina sare. Se va tine in apa, doar cat sa inceapa sa se patrunda, apoi se scoate din apa se lasa la scurs, apoi se transfera... (mai mult)
CitesteMusaca de vinete si cartofi
Publicata vineri, 18 iulie 2014, 12:21Cartofii se curata de coaja si se taie in felii, la fel si vinetele, apoi se rumenesc in ulei, intr-o tigaie. Ceapa verde se toaca marunt si se pune la calit, peste ea se adauga carnea tocata si se ... (mai mult)
CitesteVinete si dovlecei la cuptor
Publicata vineri, 18 iulie 2014, 11:56Vinetele, dovleceii si rosia se spala bine si se taie in felii mai subtiri. Separat, intr-un bol se pun condimentele, pesmetul, patrunjelul verde tocat marunt, 3 linguri de ulei si bulionul si se ... (mai mult)
CitesteDovlecel scazut
Publicata miercuri, 11 iunie 2014, 08:15Legumele se spala si se toaca marunt, iar carnea de pui se taie in cubulete. Intr-o cratita se toarna cam 3 linguri de ulei si se caleste ceapa, apoi se adauga si carnea si se lasa pe foc, pana cand ... (mai mult)
CitesteTocanita de mazare
Publicata marti, 6 mai 2014, 12:01Ceapa se curata si se toaca marunt, la fel procedam si cu usturoiul, pe care il pisam fin si le punem impreuna la calit, intr-o tigaie cu ulei incins. Cand ceapa devine trasparenta, adaugam mazarea si... (mai mult)
Citeste