Mancaruri din legume
Mancare de spanac
Publicata marti, 26 noiembrie 2013, 10:49Spanacul se spala bine si se lasa la scurs, apoi il oparim. Tocam ceapa, morcovii ii dam pe razatoare si le calim impreuna in untul topit. Cand ceapa si morcovul au inceput sa fiarba, adaugam si ... (mai mult)
CitesteCannelloni cu spanac
Publicata luni, 18 noiembrie 2013, 13:51Spanacul se spala bine si se toaca marunt. Rosiile se curata de coaja, se taie in cubulete, la fel si ceapa, apoi se aseaza intr-o tigaie cu ulei incins, impreuna cu usturoiul maruntit, sare si piper.... (mai mult)
CitesteConopida gratinata cu sos bechamel
Publicata sambata, 16 noiembrie 2013, 12:15Conopida, o curatam si o spalam bine in apa rece, o rupem in buchetele, apoi o punem la fiert. Separat, preparam si sosul bechamel, topind intr-o tigaie untul, adaugam faina si amestecam bine. Cand ... (mai mult)
CitesteArdei umpluti cu branza
Publicata vineri, 8 noiembrie 2013, 11:06Ardeii se spala si li se indeparteaza codita si semintele din interior. Dupa ce am curatat si splat ardeii, preparam umplutura. Astfel, amestecam branzeturile, pe care le faramam cu o furculita, apoi ... (mai mult)
CitesteMancare de macris
Publicata miercuri, 30 octombrie 2013, 10:54Se spala macrisul bine, apoi se toaca marunt. Intr-o tigaie topim untul si il lasam sa se incinga, peste el adaugam macrisul si amestecam bine. Cele 6 oua se bat cu o furculita, se presara un varf de ... (mai mult)
CitesteMazare scazuta
Publicata sambata, 26 octombrie 2013, 10:24Ceapa si morcovii se curata, apoi se toaca marunt si se calesc in ulei incins. Pana calim legumele, spalam mazarea si scurgem bine de apa. Cand ceapa si morcovii au inceput sa se rumeneasca, adaugam ... (mai mult)
CitesteVarza la cuptor
Publicata vineri, 25 octombrie 2013, 09:41Varza se toaca fasii, se pune intr-o tava adanca. Se condimenteaza cu sare, piper si se adauga sucul de rosii, dupa se amesteca bine totul si se toarna cei 200 ml ulei. Incingem cuptorul, iar cand s-a... (mai mult)
CitesteDrob de soia
Publicata joi, 24 octombrie 2013, 09:14Soia se pune la fiert, in apa cu suc de rosii, pentru aproximativ 20 de minute. Cartofii se fierb si se maruntesc, la fel si morcovii si se dau pe razatoare. Ceapa si usturoiul se toaca marunt si se ... (mai mult)
CitesteDrob de legume
Publicata joi, 24 octombrie 2013, 09:00Pentru inceput, vom pune orezul ce a fost spalat, la fiert, in apa cu putina sare. Intr-o alat cratita, se vor fierbe cartofii, fara a-i decoji. Iar cand sunt gata, se lasa sa se raceasca, se decojesc... (mai mult)
CitesteOrez prajit cu legume
Publicata marti, 22 octombrie 2013, 12:00Mai intai fierbem orezul in apa cu putina sare, iar cand a fiert, se curge bine de apa si se trece printr-un jet de apa rece. Tocam legumele in cuburi, iar cepa in felii subtiri, apoi le punem ... (mai mult)
CitesteDovlecei umpluti cu varza
Publicata marti, 22 octombrie 2013, 11:46Cei patru dovlecei, se spala si se taie pe jumatare, se curata de seminte si se lasa pe o tava. Apoi, varza se toca marunt, la fel si morcovul, ceapa si se pun impreuna la calit in ulei incins. Dupa ... (mai mult)
CitesteMancare de castraveti murati
Publicata marti, 22 octombrie 2013, 11:31Se pune pe foc o oala cu apa, in care se vor tine la fiert castravetii taiati in rondele. Se lasa pe foc timp de 15 minute, apoi se scurg binde de apa, se trec sub un jet de apa rece si se pun din nou... (mai mult)
CitesteMancare de mazare cu marar
Publicata marti, 22 octombrie 2013, 11:15Se caleste ceapa tocata, peste care se adauga si mazarea, se toarna un pahar de apa si se lasa la fiert. Cand mazarea a inceput sa fiarba, se vor pune cele 2 linguri de faina dizolvate in putina apa, ... (mai mult)
CitesteLinte cu orez
Publicata marti, 22 octombrie 2013, 10:06Lintea si orezul se fierb separat, iar cand s-au facut, se scurg bine de apa si se pun in boluri diferite. Cepele le tocam marunt si le calim in ulei. Peste ceapa, punem orezul fiert si lasam cam 5 ... (mai mult)
CitesteCartofi umpluti cu orez
Publicata luni, 21 octombrie 2013, 11:53Intr-o tigaie se calesc cepele, iar cand acestea se inmoiae, se adauga orezul, ciupercile tocate in cubulete si apa. Condimentam cu sare, piper si marar si lasam sa fiarba cam 25 de minute. Cand ... (mai mult)
Citeste