Conopida gratinata cu sos bechamel
Ingrediente:
1 kg conopida 30 g unt 30 g faina 500 ml lapte cascaval sare piper
Mod de preparare:
Conopida, o curatam si o spalam bine in apa rece, o rupem in buchetele, apoi o punem la fiert. Separat, preparam si sosul bechamel, topind intr-o tigaie untul, adaugam faina si amestecam bine. Cand faina s-a incorporat in unt, adaugam treptat si laptele si lasam pe foc mic pana cand sosul incepe sa se ingroase. Condimentam sosul cu sare si piper si lasam inca 10 minute, dupa ce a inceput sa prinda consistenta. Dupa aproximativ 15 minute, scoatem conopida din apa, o lasam la scurs, apoi punem buchetelele de conopida intr-o tava termorezistenta, care a fost tapatata cu unt si pesmet. Peste conopida turnam si sosul, apoi deasupra radem cascaval sau permezan. Vom lasa tava cam 40 de minute, iar cand e gata, se portioneaza si se serveste fierbinte.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Conopida gratinata
Conopida se curata de cotor si de frunze, se tine in apa rece cu sare si se fierbe. Cascavalul se rade fin. Se separa ... (mai mult)
Citeste -
Popcorn de conopida
Dupa ce am spalat si am lasat sa se scurga, conopida se taie in buchetele. Punem buchetelele intr-o bol, peste care ... (mai mult)
Citeste -
Budinca de spanac
Se spala bine frunzele de spanac in apa rece. Se pun la fiert, timp de 10 minute, cu sare. Apoi, se taie in fasii ... (mai mult)
Citeste -
Conopida cu maioneza
Se spala si se rup buchetele din conopida. Acestea se pun la fiert timp de 5-7 minute in apa cu sare. Apoi, se piseaza ... (mai mult)
Citeste -
Sufleu de conopida
Se fierb buchetelele de conopida, se scurg si se amesteca cu 1 lingura unt. Se prepara sosul alb: se incinge untul ... (mai mult)
Citeste -
Supa crema de conopida
Ceapa se curata si se toaca marunt. Conopida se curata, se spala si se taie buchetele. Telina si pastarnacul se curata ... (mai mult)
Citeste







