Budinca de spanac
Ingrediente:
750 g spanac proaspat sau 400 g spanac congelat 3 oua 3 linguri smantana 1/2 l sos bechamel 50 g parmezan 2 oua unt sare piper
Mod de preparare:
Se spala bine frunzele de spanac in apa rece. Se pun la fiert, timp de 10 minute, cu sare. Apoi, se taie in fasii subtiri si se pregateste sosul bechamel din unt si 2 galbenusuri. Intr-un alt castron, se bat albusurile si se amesteca cu sosul bechamel. Se incalzeste cuptorul la foc mediu si se unge o cratita cu putin unt. Se pune spanacul impreuna cu sosul in cratita. Se lasa timp de 20 de minute la cuptor. Apoi, scoateti din cuptor si lasati 10 minute deoparte. Se rade parmezan si se adauga smantana.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Budinca cu spanac si branza
Spanacul se spala si se opareste in apa fiarta. Cand a fiert, se scurge de apa, se toaca marunt si se lasa intr-un vas. ... (mai mult)
Citeste -
Prajitura cu budinca
Piscoturile se aseaza pe un platou si se insiropeaza cu rom dizolvat in 100 ml de apa. Peste ele se intinde jumatate din... (mai mult)
Citeste -
Salata de spanac
Se spala bine frunzele de spanac, se taie sunca in fasii si se prajeste putin intr-o tigaie, la foc mic! Nu este nevoie ... (mai mult)
Citeste -
Mancare de spanac
Spanacul se spala bine si se lasa la scurs, apoi il oparim. Tocam ceapa, morcovii ii dam pe razatoare si le calim ... (mai mult)
Citeste -
Foietaj cu spanac
Spanacul se spala si se opareste in apa fierbinte, apoi se toaca marunt. Intr-un bol se dau pe razatoare parmezanul si ... (mai mult)
Citeste -
Frittata cu spanac
Spanacul se oparaste in apa fiarta, dupa care se scurge bine si se toaca marunt. Punem intr-o tigaie ulei si il ... (mai mult)
Citeste