Sufleu de conopida
Ingrediente:
2 conopide 3 linguri unt 1 pahar lapte 2 linguri faina 2 oua 50g cascaval sau branza rasa pesmet sare piper
Mod de preparare:
Se fierb buchetelele de conopida, se scurg si se amesteca cu 1 lingura unt.
Se prepara sosul alb: se incinge untul ramas, se amesteca cu toata faina, se prajeste putin fara a se colora, se stinge cu laptele si cu zeama de la conopida. Se adauga galbenusurile, branza sau cascavalul ras, iar la urma albusurile batute spuma. Intr-o forma unsa se pune cate un strat de conopida, alternand cu un strat din compozitia de sos alb. Se coace la cuptor incins 30-35 minute. Se poate prepara acest sufleu si cu conopida facuta pireu si amestecata direct cu sosul alb.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Popcorn de conopida
Dupa ce am spalat si am lasat sa se scurga, conopida se taie in buchetele. Punem buchetelele intr-o bol, peste care ... (mai mult)
Citeste -
Conopida cu maioneza
Se spala si se rup buchetele din conopida. Acestea se pun la fiert timp de 5-7 minute in apa cu sare. Apoi, se piseaza ... (mai mult)
Citeste -
Supa crema de conopida
Ceapa se curata si se toaca marunt. Conopida se curata, se spala si se taie buchetele. Telina si pastarnacul se curata ... (mai mult)
Citeste -
Piure de conopida
Se spala si se fierbe conopida in apa sarata impreuna cu cartofii curatati si taiati sferturi. Se strecoara si se trec ... (mai mult)
Citeste -
Supa de conopida
Intr-o cratita, se fierbe conopida, morcovul impreuna cu supa de legume sau apa. Intre timp, se pune la prajit prazul si... (mai mult)
Citeste -
Conopida gratinata cu sos bechamel
Conopida, o curatam si o spalam bine in apa rece, o rupem in buchetele, apoi o punem la fiert. Separat, preparam si ... (mai mult)
Citeste