Sufleuri
Sufleu de portocale
Publicata duminica, 3 august 2014, 08:33Intr-un vas, se topeste untul, iar cand incepe sa clocoteasca se presara faina si se toarna laptele care a fost incalzit in prealabil. Se amesteca bine pentru a omogeniza compozitia si se lasa pe foc ... (mai mult)
CitesteSufleu de broccoli
Publicata luni, 7 iulie 2014, 15:17Pieptul de pui se curata si se pune la fiert. Broccoli se desface in buchetele si se spala bine, apoi se pun intr-o oala si se fierb in apa cu putina sare. Dupa 10 minute, se scot din apa si se pun ... (mai mult)
CitesteSufleu de capsuni
Publicata joi, 5 iunie 2014, 10:02Capsunile spalate se pun intr-o cratita, impreuna cu aproximativ 100 g zahar si se fierb, pana ce incep sa devina asemenea gelatinei. Cand s-a facut, se da de pe foc si se lasa la racit. Separat, ... (mai mult)
CitesteSufleu de legume
Publicata miercuri, 23 octombrie 2013, 10:56Mai intai spalam legumele, apoi le tocam pe rand. Astfel, dovleceii se curata de coaja si se toaca in felii subtiri, la fel si morcovii, ardeii se taie julien, ceapa in rondele subtiri, iar usturoiul ... (mai mult)
CitesteSufleu de gutui
Publicata miercuri, 23 octombrie 2013, 10:39Se pregateste forma de sufleu, tapetand-o cu unt si putin zahar. Apoi se curata gutuile si se taie in cuburi. Peste ele se scurge zeama de lamaie, pentru a nu oxida. Gutile se fierb pentru 10 minute, ... (mai mult)
CitesteSufleu de ciocolata
Publicata joi, 4 aprilie 2013, 09:50Se pune faina intr-un castron si se dizolva cu putin lapte. Restul de lapte cald se pune intr-o cratita la foc mic. Apoi, se amesteca cu crema de ciocolata si se toarna peste faina. Se pune iar la ... (mai mult)
CitesteSufleu de cartofi
Publicata miercuri, 3 aprilie 2013, 11:12Cartofii se curata si se pun la cuptor, timp de 20 de minute, necuratati si impachetati in staniol! Se mai infige din cand in cand furculita in ei. Apoi, se scot din cuptor, se da jos staniolul (dupa ... (mai mult)
CitesteSufleu de mere
Publicata vineri, 29 martie 2013, 09:06Lamaia se spala bine, se rade coaja si se stoarce sucul. Merele se spala, se curata de coaja si se taie felii subtiri. Se stropesc merele taiate cu zeama de lamaie, ca sa nu se innegreasca. Separat, ... (mai mult)
CitesteSufleu de branza
Publicata marti, 5 februarie 2013, 18:21Se amesteca faina cu laptele rece pana se obtine un aluat subtire. Se fierbe pe foc mic amestecand mereu pana se deslipeste de pe fundul vasului. Se lasa sa se raceasca putin, se adauga galbenusurile,... (mai mult)
CitesteSufleu de rosii
Publicata vineri, 1 februarie 2013, 18:05Se taie rosiile felii groase, se sareaza, se amesteca cu cepele tocate, verdeata tocata marunt, galbenusurile si unsa si presarata cu pesmet. Deasupra se imprastie bucatele mici de unt. Se coace la ... (mai mult)
CitesteSufleu de ciuperci
Publicata luni, 28 ianuarie 2013, 13:02Se curata prazul si morcovii, se spala, se taie rondele si se fierb 4-5 minute in apa clocotita. Se scurg si se lasa sa se racoreasca. Ceapa se curata, se taie marunt si se caleste in tigaie, cu o ... (mai mult)
CitesteSufleu de prune
Publicata duminica, 2 decembrie 2012, 14:38Se infierbanta laptele cu zaharul, se adauga biscuitii rupti bucatele si se lasa sa se raceasca putin. Se adauga apoi galbenusurile, coaja rasa de lamaie, zaharul vanilat, nucile macinate, untul si la... (mai mult)
CitesteSufleu de piersici
Publicata duminica, 2 decembrie 2012, 14:16Piersicile macerate in coniac se taie bucatele si se trec prin sita. Piureul obtinut se amesteca cu zaharul, galbenusurile, coaja rasa de lamaie si romul. Aceasta crema se amesteca cu spuma de albus, ... (mai mult)
CitesteSufleu de spanac
Publicata duminica, 2 decembrie 2012, 13:51Se curata spanacul, se spala, se opareste cu apa clocotita, se scurge bine, se toaca si se inabusa pe foc cu putin untdelemn. Se amesteca cu feliile de paine inmuiate in lapte si stoarse, cu sarea, cu... (mai mult)
CitesteSufleu de dovlecei
Publicata duminica, 2 decembrie 2012, 13:41Se rad dovleceii intregi in apa clocotita cu sare, se scurg, se sdrobesc cu furculita. Se prepara un sos alb preparat din unt incins amestecat cu faina si subtiat cu lapte fierbinte. Dupa ce se ... (mai mult)
Citeste